Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guterstam bänkad - men misströstar inte

Olof Guterstam har haft svårt att ta en ordinarie plats hos Brommapojkarna efter John Guidettis ankomst men speciellt missnöjd är inte anfallaren.

- Nej. Absolut inte. Jag känner mig i bra form och känner att jag kan bidra med något när jag får chansen. Det hade varit värre om jag känt att jag varit dålig. Då hade det varit mer frustrerande, säger Guterstam till FotbollDirekt.se.

Så det är ingen besviken och misströstande Guterstam som vi pratar med, utan en spelare som håller huvudet högt och inser situationen.
Han har passerat 27-årsstrecket och är i en ålder då många spelare nästan kräver att få mycket speltid - annars lämnar de klubben.
Men Guterstam tar allt sånt med ro.  

- Ibland får man finna sig i att vara vid sidan. Det är klart man vill vara med och spela så mycket som möjligt men jag har förståelse att tränaren tar ut de bästa för dagen. Jag inser också att det är tuff konkurrens.

- Vi har också en positiv trend i laget och på så sätt är det lättare att tycka det är roligare att vara vid sidan av.

John Guidetti har gjort stor succé men är som bekant på väg bort och det öppnar förstås dörren igen för Guterstam, som blev målskytt i lagets senaste match i Allsvenskan.
- Jag tänker inte riktigt så. Och jag har spelat lika många matcher på mitten som i anfallet. Sen vet jag inte om det är helt klart om han kommer att försvinna. Jag ska se till och spela till mig en plats ändå.

BP har överraskat många i fotbollssverige den här säsongen och Guterstam själv är också överraskad över hur bra det har gått.
- Jag är också lite överraskad över att vi har tagit så många poäng som vi har gjort. Men det är väl det att vi har fått mer erfarenhet. Det stora frågetecknet var hur vi skulle lösa det faktum att vi tappade tre rutinerade backar inför säsongen men där har Tim Björkström klivit fram och varit riktigt bra.

Publicerad 2010-05-20 kl 12:35
Annons
Annons
Annons