Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gwargis ska förstärka MFF:s offensiv: "Vill bidra med poäng och vinnarskalle"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF förstärker offensiven ytterligare. 
Den 20-årige yttern Peter Gwargis värvas från engelska Brighton & Hove Albion.
- När Malmö kom in i bilden så var jag väldigt fast vid att komma hit, säger nyförvärvet till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Peter Gwargis lämnade Jönköpings Södra för tre år sedan och gick till Premier League-klubben Brightons U23-lag. Där blev det sju mål på 33 matcher i reservlagserien Premier League 2, men kontraktet löpte ut efter den senaste säsongen. Nu har han skrivit på ett avtal med Malmö FF som gäller över säsongen 2024. 

- Malmö FF är en av Skandinaviens största klubbar och inget man kan tacka nej, säger Peter Gwargis, och fortsätter om andra klubbars intresse: 

- Det har funnits intresse, men inget direkt som har fallit mig i smaken. När Malmö kom in i bilden så var jag väldigt fast vid att komma hit.   

ANNONS

Hur länge har ni snackat? 
- Det har pågått länge. Kontakten började runt mar
s och fortsatte under säsongen. Nu är det äntligen klart och jag är väldigt stolt över att skriva på för Malmö. 
 

Beskriv din spelstil? 
Jag skulle säga en väldigt kreativ spelare, bra i sista tredjedelen och gillar att göra poäng. Bidra mycket med en vinnarskalle känner jag också. Jag älskar att vinna och det är nog den viktigaste delen, säger den vänsterfotade Gwargis.   

- Jag utgår ifrån högerytter  sedan kan jag spela till vänster också.  Jag gillar att spela till höger mest och som nummer tio också.  

I MFF får han främst konkurrera med Jo Inge Berget på högerytterpositionen. Där har tränaren Jon Dahl Tomasson även alternativ som Adi Nalic och Amin Sarr. 

ANNONS

- Det är konkurrens överallt var man än kommer.  Det är vad man gör det till. Går man in med inställningen att man inte kommer få spela så får man heller inte det. Jag kommer hit och konkurrerar – jag vet vad jag går för och vad jag kan bidra med. Jag vet att det finns många duktiga spelare här, men jag kommer att gå in och konkurrera direkt och köra mitt race, säger nyförvärvet. 

Gwargis gjorde tre mål på 18 matcher i superettan och svenska cupen säsongen 2018 med J-Södra. Han har representerat Sverige på U16- och U19-nivå. 

Publicerad 2021-06-04 kl 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto