Häcken-chock sänkte ÖIS - Hareide utvisad

Nej, det vill sig inte för Örgryte. 0-2 mot Häcken i derbyt i kväll - tungt för jumbon ÖIS som vid seger hade gått förbi både Djurgården och Hammarby.

Inte nog med det att tre livsviktiga poäng gick förlorade för Örgryte i tisdagskvällens derby - den normalt så cool-lugne Åge Hareide blev utvisad efter att ha tappat fattningen vid David Leinars utvisning. - Utvisningarna förstör matchen för oss, säger Örgryte-spelaren Björn Anklev i PPV. Hareide kunde inte smälta utvisningen på Leinar efter en halvtimmes spel när Häckens Mattias Ranegie gjordes ner. I halvtid fortsatte den norske tränarprofilens missnöje att jäsa och domaren tappade tålamodet och placerade ÖIS-tränaren på läktaren i andra halvlek. - Jag tycker egentligen att domaren kan blåsa i första läget. Sen väntar dom och ser vad som händer och då måste han ju blåsa sen, säger Örgrytes Björn Anklev i PPV

En kokande Hareide visade sin ilska öppet i tv-intervjun inför andra halvlek. - Vi kan inte förlora förlora spelare på det viset. Han (Ranegie) hakar i Leinar för att ta sig förbi och sen slänger han sig som värsta skådespelaren, sade en kokande Hariede som kastade av sig headsetet för att alltså kort där efter alltså bli utvisad av domaren Magnus Ahlsén någonstans mellan intervjun och planen inför andra halvlek. Anklev var lika förbaskad som sin chef: - Utvisningarna förstör ganska kraftigt. Vi ha haft en uppförsbacke brantare än Mount Everest i år, men vi ska stå på toppen innan säsongen är slut, säger Björn Anklev. De sista 45 minuterna blev inte bättre än de första för Öis. I stället syndade även Marcus Allbäck och blev utvisad halvvägs in på andra halvlek. Detta efter två varningar på kort tid. Men 0-0 stod sig - till tio minuter före slutet.
Först John Chibuike med ledningsbollen och fem minuter senare Jonas Bjurström. 2-0 och avgjort på Rambergsvallen. - Suverän prestation. Vi har några såna spelare som kan kliva fram. Han (Chibuike) är väldrigt bra i en mot en situationer, oavsett som han är felvänd eller rättvänd. - Första halvlek var ingen av våra bättre. Krampaktigt passningsspel, dåligt tempo och skapade ingenting. Inför andra pratade vi om att inte dra på oss en massa onödiga varningar och det lyckades vi med. Ola Gustavsson
Publicerad 2009-09-29 kl 22:00