Häcken faller: "Frustration hos spelarna"

Häcken faller genom tabellen. Förlust mot Gefle med 2-0 och hela åtta raka matcher utan vinst. Tränaren Peter Gerhardsson börjar skönja frustration i truppen och stör sig själv på oskärpan framför mål.

– Vi är inte tillräckligt kyliga. Man ser också att det ibland finns en frustration hos spelarna, säger Peter Gerhardsson till TT.

Gerhardssons frustration är förståelig. Häcken har nämligen bara gjort två mål på de åtta senaste matcherna. Göteborgslaget - som ledde allsvenskan efter fyra omgångar - är nu fyra från slutet i tabellen.

Mot Gefle saknades inte chanser. Närmast kom Mathias Ranégie men avslutet räddades delikat vid stolproten av Mattias Hugosson.

Gefle har också en tung period bakom sig - mot Häcken bröts en svit på fem raka matcher utan vinst.

Anledningen till trendbrottet? Kontringsspelet kom igång igen tack vare Mikael Dahlbergs nya roll som släpande forward bakom Alexander Gerndt.

– Vi har haft svårt med vårt kontringsspel ett tag, haft lite för bråttom. Den länk som Dahlberg blev fick avgörande betydelse, säger Gefles tränare Urban Hammar till TT.

Matchens första mål kom såklart på en kontring och det var Gerndts sjunde mål för säsongen.

I andra halvlek stängde Jonatan Berg matchen med en frispark från långt håll som knappast såg otagbar ut för Christoffer Källqvist.