POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häcken föll ihop: "Andra halvlek är bara rakt ner i papperskorgen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Ledning i paus.
Efter halvtidsvilan föll dock Häcken ihop och tappade segern hemma mot IFK Norrköping.
- Framförallt de första 35 minuterna av andra tycker jag var förskräckligt dåliga, säger tränaren Mikael Stahre.

Det såg bra ut. Aggressivt, viljestarkt och välorganiserat. Dessutom gav Alhassan Kamara Häcken ledningen i mötet med IFK Norrköping efter 22 minuter med ett iskallt avslut från nära håll.

Det var dock ett helt annat Häcken som kom ut från omklädningsrummet lagom till den andra halvleken. Inte alls aggressivt, viljestarkt och välorganiserat.

På mindre än 20 minuter släppte de också in två mål. Först från Jon Gudni Fjolusons skalle, sedan från Sebastian Anderssons. Mötet slutade 1-2.

- Det är klart att jag är besviken över att vi förlorar. Att vi möter ett bra lag som spelar bra fotboll kan man överleva. Däremot tycker jag att det är väldigt tråkigt att vi gjorde en så dålig andra halvlek som vi gjorde. Framförallt de första 35 minuterna av andra tycker jag var förskräckligt dåliga. Vi kom inte in i press, vi var energilösa och tappade den tajta organisation som vi har haft under hela försäsongen och våren. Och när vi väl fick tag i bollen spelade vi den till blå och vit istället för gul och svart. Det enda positiva var att vi fick till en slutforcering. I övrigt var andra halvlek rakt ner i papperskorgen, konstaterar Mikael Stahre.

Hur kunde det bli en så stor förändring?
- Vi får hem och analysera. Framförallt attityden och inställningen som jag tycker har varit väldigt bra under den tiden som jag har varit här. Vi var energilösa och såg inte ut att ta kampen. Man kan prata hur mycket som helst om taktiska grejer, possession, passningsspel och kombinationer, men har man ingen energi vinner man inga fotbollsmatcher. Det hade vi inte under 35 minuter.

Alexander Farnerud försökte också han sätta ord på förvandlingen mellan första och andra halvlek. Det var lite som natt och dag.

- Vi fick 1-0, det var hyfsat stabilt, vi släppte inte till några chanser. Sedan i andra halvlek kom vi ut och vågade inte hålla i bollen. Det blev inte det spelet vi ville ha, säger han och suckar.

- Vi slutade spela. Vi hade inte tillräckligt mycket bollinnehav, kom fel i positionerna och tappade boll lätt.

Stahre var inne på att ni kändes energilösa. Hur kändes det ute på plan?
- Det blev så. Vi kom inte upp på dem, de hittade ut ur pressituationerna och kunde rulla runt.

Förlusten var Häckens första i allsvenskan 2017. I nästa omgång väntar Örebro på bortaplan.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-23 kl 18:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå