POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häcken-förvärv kan missa hela cup-gruppspelet: "Gränsfall"

Foto: Bildbyrån.

Kwame Kizito är presenterad - men alla papper är inte klara. 
Nu kan Häckens anfallsförvärv missa gruppspelet i svenska cupen. 
- Det är gränsfall, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP

BK Häcken presenterade i början av februari anfallaren Kwame Kizito som klubbens senaste nyförvärv till anfallsstallet. Alla papper är däremot ännu inte klara, vilket innebär att anfallaren missar lördagens tävlingspremiär mot Brage i svenska cupen. 

- Han har ett avbrutet kontrakt med libyska Al-Ittihad Tripoli och det avtalet har vi, det är påskrivet av honom och klubben. Men för att vi ska kunna genomföra affären måste de också skicka ett dokument till oss där man bevisar att det inte finns en tredjepart inblandad som har tjänat pengar på honom. Det måste vi jaga från Libyen, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP. 

Häcken har inte hört något från anfallarens tidigare klubb, men ska försöka få tag i representanter från Al-Ittihad, samtidigt som anfallaren arbetstillstånd måste bli färdigt. Därmed riskerar Kizito att missa hela gruppspelet i cupen. 

- Det är gränsfall på cupens gruppspel, kommenterar Karlsson till tidningen. 

BK Häcken meddelade i dag, via klubbens hemsida, att även Benjamin Arapovic är utanför lagets matchtrupp mot Brage på grund av långtidsskada, men även Daleho Irandust med smärta i "höften/magen" och Aiham Ousou som är avstängd.

Dessutom är även Juhani Ojala, Kevin Yakob och Kari Arkivou utanför truppen av konkurrensmässiga skäl, skriver GP. 

Häckens matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Erik Friberg, Paulinho, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Ahmed Yasin, Ali Youssef, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg.

Publicerad 2019-02-15 kl 16:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå