Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken hoppfull underdog mot Elfsborg

Allsvenskan

Guldhaussade Elfsborg är storfavoriter i premiären. Men försäsongsmästarna Häcken räds inte uppgiften.
- Vi åker inte till Borås och ber om ursäkt, säger Jonas Henriksson.

ELFSBORG

Skador/avstängningar: Anders Svensson (osäker)

Preliminär startelva (4-2-3-1): Jesper Christiansen - Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson, Jon Jönsson, Andreas Klarström - Anders Svensson, Oscar Hiljemark - Johan Larsson, James Keene, Stefan Ishizaki - David Elm

Håll ögonen på:
David Elm. Är han lika bra som på Kalmar-tiden? I så fall har Elfsborg en nyttig target på topp. Säger sig ha skaffat ett högre tempo under tiden i England och om han är i full form är han ett offensivt alternativ Elfsborg knappast haft innan. Frågan är dock hur mycket hans brist på matchspel lyser igenom.

Elfsborg-snack:

ANNONS

- Vi tycker själva att vi ska tillhöra favoriterna så för oss blir favoritskapet en spegling av hur vi själva ser på det. Det passar in i vår profil och det vore konstigt om vi inte tillhörde favoriterna, säger Magnus Haglund till elfsborg.se.

- Jag är nöjd med försäsongen. Vi har haft en otroligt bra träningsmentalitet i år vilket gett bra kvalitet på träningarna. Sedan har vi också gjort flera bra matcher med något enstaka undantag. Under hela försäsongen har vi haft mest fokus på vårt försvarsspel vilket också gett resultat.

- Med bra resultat i ryggen så kan man ju i alla fall gå in i serien med ett bättre självförtroende, man har fått ett kvitto på att man gjort vissa saker rätt. Det ökar möjligheterna till att göra en bra premiär så viss betydelse har det att göra bra ifrån sig på försäsongen.

ANNONS

HÄCKEN

Skador/avstängningar: -

Preliminär startelva (4-4-2):
Christoffer Källqvist - David Frölund, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Kari Arkivuo - Jonas Bjurström, Josef Karlsson - Jonas Henriksson, John Chibuike, René Makondele - Mathias Ranégie.

Håll ögonen på:
René Makondele. Har ett väldigt stort spel i sig, men har haft en nedåtgående trend sista säsongerna. Kan han lyfta Häcken i år? Blir viktig i offensiven mot Elfsborg med sin fina passningsfot.

Häcken-snack:

- Vi åker inte till Borås och ber om ursäkt. Vi har fått i gång spelet under en längre period. Träningsmatchen där vi slog dom var bra, men det är andra förutsättningar nu, säger Häckens Jonas Henriksson till FotbollDirekt.se.

- Vi ställs mot tuffast möjliga motstånd, de är ju favoriter till SM-guldet. Men vi ser det som en rolig utmaning.

ANNONS

- Svårt att säga om det passar att möta Elfsborg nu, men vi går in med ett stort självförtroende och tror också vi kan vinna matchen.

- Hur vi ska slå dem? Genom att fortsätta spela spelet vi är bra på, en offensiv fotboll som Elfsborg kommer få problem med. Samtidigt kommer vår defensiv också sättas på prov.

FD-KOMMENTAR:
Det mesta inför matchen kretsar naturligtvis kring Anders Svenssons vara eller icke vara. Efter knäskadan sade han sig sikta på omgång två mot Helsingborg - men på slutet har det blixtrat till i rehabiliteringen och Svensson är aktuell redan till premiären.
Elfsborg är stjärnspäckat som det är, men det går inte att komma i från Anders Svenssons betydelse. Skulle han spela vore det en jätteinjektion för Haglunds manskap.

Annars kommer sannolikt David Elm bli en ny typ av nyckel för Elfsborg. Det snabba passningsspelet längs marken kan nu få sitt komplement med längre bollar mot Elm. Ett tydligt alternativ om hemmalaget inte hittar igenom Häckens defensiv.

ANNONS

Intressant blir att se hur offensiva Häcken vågar vara på Borås Arena. Hisinge-laget har sina främsta styrkor framåt i Jonas Henriksson och Mathias Ranégie - samtidigt lär Elfsborg vara obarmhärtiga om Häcken blottar sig för mycket. En balansgång Peter Gerhardsson har en stor utmaning i att få kontroll på. Och försäsongskometen Majeed Waris vad kan han åstadkomma som inhoppare?

Joakim Persson

Publicerad 2011-04-04 kl 09:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto