Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken imponerade med enkel seger

Klar seger för Häcken. Mot Qviding. Tränare Peter Gerhardsson tvivlar inte på att Häcken håller för Allsvenskan.

- Två träningsveckor och genrep mot Elfsborg så är vi redo för premiären, säger en nöjd Häcken-tränare Peter Gerhardsson.

Häcken var klassen bättre. Tyngden fanns där på alla vis den här gången och visade hur Häcken har utvecklats från förra säsongen under det vinterhalvår som snart gått. I 65:e minuten bytte Häcken fyra gånger och slog där av på takten. Men det bästa av allt - det finns fortfarande ett sparkapital.

- Paulinho är aktuell för comeback mot Elfsborg om 14 dagar och jag räknar med honom till premiären, säger Häckens nye tränare.

- Glädjande i dag var att Mathias Ranegié orkade spela drygt 60 minuter för andra matchen i rad och att Janne Saarinen klarade 90 minuter efter rehab.

Häckens bästa del av den här matchen var första 45 minuterna. Qviding fick inget lugn någonstans på banan.

- Skönt att se hur väl vi lyckades med ett högt försvarsspel. Tidigare i vår har vi främst försvarat oss lågt, men nu visade killarna att de även behärskar ett högre presspel.

1-0 kom efter grannt anfall i den 25:e minuten. En direktskarv från Jonas Henriksson gjorde så att nye Josef Karlsson bokstavligen kunde springa in med bollen i mål.

Kort innan halvtid nickade Mathias Ranégie snyggt in 2-0 i krysset på ett vänsterinlägg. 
I andra halvlek gick matchen på sparlåga mycket därför att Häcken valde att experimentera med fem byten. Men 3-0 ändå fem minuter före slutet genom Jonas Henriksson. Målet låg Vinicius helt och hållet bakom med ett läckert förspel.


Ola Gustavsson
Publicerad 2009-03-14 kl 22:35
Annons
Annons
Annons