Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Häcken kallar till möte efter sportchefens utbrott: "Måste tänka till och vara professionell"

Häckens sportchef Sonny Karlsson skällde ut en reporter inför ett samlat pressuppbåd.
Ordföranden Anders Billström är kritisk mot agerandet och har kallat till ett möte - men sportchefen står på sig.
- Av det jag läser är det en attityd man inte får ha. Man måste tänka till och vara professionell, säger Billström till Fotbollskanalen.
- Vi är olika människor, jag slåss för mitt lag. För mig är det utagerat, säger Karlsson.

Det var under måndagskvällen som Häcken föll med 2-0 mot Brommapojkarna på Grimsta efter att Hisingen-laget fått två utvisningar och dessutom fått Andreas Alm uppvisad på läktaren.

Efter matchen var Häckens sportchef Sonny Karlsson rasande på en reporter från GP.

- Ärligt talat, som du skriver. Du är för fan bedrövlig. Ärligt talat, skärp dig för fan.

- Vem håller du på? Är du blåvit? Ärligt talat, du är så jävla dålig, skrek Karlsson bland annat.

Dagen efter matchen står Sonny Karlsson på sig i kritiken.

- Det är gammal groll, jag har inget mer att säga om det, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Men är det något du ångrar eller står du på dig?
- Jag säger det igen; det är gammalt groll och jag har inget mer att säga om det, säger Karlsson, som menar att det inte var BP-matchen specifikt som utbrottet handlade om.

Hade du kunnat göra det annorlunda, tycker du att det var rätt tillfälle just där på presskonferensen inför samlad media eller hade du kunnat vända dig till GP eller journalisten med dina synpunkter?
- Vi är olika människor, jag slåss för mitt lag. Men man är orättvis, han är orättvis. Och återigen, det handlade inte om den här matchen som det står på Fotbollskanalen. Det hade ingenting med saken att göra.

Hur ser du på det här framåt, är det något ni kommer att kunna lösa?
- Ja för mig är det utagerat. Jag kommer liksom inte med något mer gällande det.

Du var ju på Rasmus Lindgren om att han inte skulle prata med GP:s utsände, hur ser du på det?

ANNONS
- Nu har du fått lite att skriva om, det får räcka med det.

Du vill inte säga något mer?
- Nej.

När GP senare frågar om utbrottet så utvecklar Karlsson, och säger att det trots allt var en del från BP-matchen som fick honom att reagera.

Jag tycker att den här reportern har varit orättvis när han skrivit om oss. Det har varit raljanta texter även de gånger vi har spelat bra. Det har skapat en frustration hos oss i laget och ledarteamet. Den här gången inledde han en text om BP-matchen med att sabla ner vår premiärmatch mot Kalmar, och då blev jag förbannad, säger Karlsson.

Häckens ordförande Anders Billström har inte pratat med sin sportchef ännu när Fotbollskanalen når honom, men är kritisk till agerandet och har kallat till ett möte.

- Jag kan väl bara säga att än så länge har jag bara hunnit läsa det, jag fick det skickat till mig i morse. Jag har bara hunnit läsa det som står på Fotbollskanalen och varit i kontakt med vår klubbdirektör och har kallat in till ett möte vi ska ha i morgon där. Jag har inte hunnit prata med Sonny själv här, säger Billström.

ANNONS

- Av det jag läser, sedan får man alltid höra den andra personens bild av det, men av det jag läser är det en attityd man inte får ha. Det spelar ingen roll, förhoppningsvis har man gjort en sak i affekt och sedan får man stå för det och be om ursäkt för det, men det är absolut ingenting som är rätt att göra. Man måste tänka till och vara professionell.

Är det något du känner att ni behöver ta avstånd från och be om ursäkt för till de berörda?
- Det är klart, vad kan man säga... Oavsett vad som ligger bakom detta så måste man ha en viss typ av professionalism och tänka på vad man gör och hur man uttrycker sig och göra det på ett bra sätt. Jag har svårt att be om ursäkt å hans vägnar om man säger så, jag skulle vilja prata med honom först och känna vad det är som har hänt och vad som ligger bakom det här för det framgår inte riktigt av det jag vet än så länge. Det verkar konstigt för mig, hela den här grejen.

ANNONS

Jag pratade med Sonny nyss, och utan att lägga ord i hans mun så ångrade han inte sitt agerande och hänvisade till gammalt groll. Hur ser du på det, är det fel att inte backa från det?
- Nej men oavsett gammalt groll så ser jag väl att man måste vara professionell. Man kan vara irriterad över saker men det handlar ändå om en viss form av proffsigt beteende. Som jag inte kan stå bakom, man måste tänka på vad man säger och gör.

Angående eventuella åtgärder efter sportchefens utbrott så vill Billström avvakta till efter onsdagens möte.

- Ja, framförallt vill jag prata med klubbdirektören ordentligt och egentligen både med honom och Sonny i morgon här så att jag får en bild av det här så får vi återkomma.

Klubbdirektören Dennis Andersson är på semester för tillfället och vill därför inte ge några kommentarer.

ANNONS

- Det blir bara fel om jag uttalar mig i frågan, jag är alldeles för långt från händelsernas centrum, säger han.

GP:s sportchef Ulf Niklasson är kritisk till Sonny Karlssons agerande.

Jag tycker det är ett väldigt olämpligt uppträdande av Sonny. Har han synpunkter på GP-sportens journalistik eller medarbetare står det honom fritt att tycka det, men det finns lämpligare tillfällen att ta den diskussionen. En sportchef för en av Sveriges största föreningar har ett ansvar för hur man väljer att kommunicera att göra det inför en grupp är helt fel tajming och tillfälle, säger han till Sportbladet.

Publicerad 2018-04-10 kl 10:06
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto