Häcken kontrollerade Helsingborg

Häcken har fått fram en egen matchvinnare.
Med sin två mål avgjorde Mathias Ranégie matchen när Häcken slog Helsingborg med 3-0.

Häcken startade matchen klart bäst och skapade flera bra chanser framför Helsingborgs mål. Häckens försvar hade inga större problem med att ta hand om Helsingborgs två anfallare Rasmus Jönsson och Henrik Larsson.
Gång efter annan kom Häcken fram på sin vänsterkant där David Frölund och Jonas Henriksson kunde slå flera bra inlägg mot Helsingborgs straffområde.
Det var också ett inlägg från Henriksson som blev upprinnelsen till Häckens ledningsmål. I mitten vann Mathias Ranégie en löpduell med Marcus Nilsson och kunde rulla in bollen vid vänstra stolpen.
-Han kommer mer och mer och lär sig mer och mer, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till Säsongskortet.

I slutet av första halvlek fick Henrik Larsson för första gången ett bra läge i Häckens straffområde. Men han fick inte riktigt kontroll på bollen som rullade utanför.
Tio minuter in i andra halvleken ökade Mathias Ranégie på Häckens ledning till 2-0. Han väggspelade med Daniel Forsell och kom helt fri mot Pär Hansson. Hansson räddade första skottet men returen kunde Ranégie rulla in i tomt mål.
Med kvarten kvar att spela ökade Häcken på till 3-0 när Jonas Henriksson forcerade in bollen.
Helsingborg skapade knappast någon rejäl målchans efter pausen.
-Det funkade inte alls, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.