POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Häcken-löfte älskar att dribbla - ska bjuda på show 2020: "Vill göra kaos"

Foto: Bildbyrån

LAGOS. Ali Youssef hoppas i år på mer speltid i allsvenskan.
Då vill han bjuda på tricksen som han växte upp med på Biskopsgården.
- Jag älskar att dribbla och har gjort det sedan jag var liten, säger han till Fotbollskanalen.

Häcken-talangen Ali Youssef, 19, gjorde i slutet av juli fjol allsvensk debut mot Djurgården på Tele2 Arena och fick totalt sju matcher under säsongen, samt ett nytt avtal till 2023. I år vill han göra det bättre och få mer speltid.

I fjol hade han Paulinho att konkurrera med, i år är det Leo Bengtsson. Youssef är ödmjuk inför konkurrensen, men hoppas förstås på att spela så mycket som möjligt. 

- Jag kommer bara att köra på och sedan får vi se om jag får starta eller inte. Jag kan spela på alla positioner där uppe, men jag spelar helst på vänsterkanten, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Paulinho är en spelare och jag är en annan spelare. Det är kanske ingen som kan ersätta Paulinho, men man kan göra det han gjorde - poäng. Jag är Ali och han är Paulinho.

Youssef, som i fjol gjorde sin första säsong med A-laget, menar att han hade tålamod i fjol med knapp speltid, men att han nu ska börja leverera.

- Jag var tålmodig. Första året ska man lära sig och så för att se hur det fungerar och sedan ska man ta för sig andra året, som jag kommer att göra, säger han.

Youssef fortsätter:

- Jag hoppas att komma in i säsongen med bra form och skapa chanser till mig själv och andra. Det är bara det lilla extra målet som saknas, men det kommer.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag har bra fart med bollen, slår min gubbe för det mesta och när jag väl kommer till avslut och får till dem har jag bra avslut också. En mot en, kallar man mig. Jag är en "en mot en-kille".

Är du en spelare som kan bjuda på lite fräckisar?
- Jag kan bjuda på show, det kan jag göra. Jag kan göra översteg, allt möjligt, tricksa över en spelare, "rainbow", jag kan bjuda på allt, säger han.

Youssef berättar att han är uppväxt med att tricksa på gården i Biskopsgården, en stadsdel på Hisingen och att han sedan har tagit med sig det till fotbollsplanen i Häcken.

- Ja, ja, det kommer från gården. Jag älskar att dribbla och har gjort det sedan jag var liten. Jag spelade varje dag ute på gården. Vi tricksade och spelade kanske nio timmar om dagen. Jag gick upp klockan 10 på morgonen och kom hem 22 på kvällen utan mat och vatten, ingenting.

19-åringen tror att en del tricks från gården kan fungera i allsvenskan.

- Allt fungerar, säger han och skrattar.

- Nej, men översteg och sådana grejer, fortsätter han.

Youssef har också just tekniska spelare som förebilder.  

- Jag gillar Hazard väldigt mycket, så han är en förebild. Jag gillar även Neymar och de andra grabbarna, de tekniska grabbarna.

I höstas uppmärksammade Tunisiens U23-landslag den tekniske talangen. De ville ha med Youssef till två kvalmatcher till afrikanska U23-mästerskapen, men i slutändan valde yttern att tacka nej, då han även blev uttagen i en bruttrupp till svenska U21-landslagets EM-kvalmöte med Irland. 

Även om han inte kom med i den slutgiltiga till EM-kvalet tyckte han att det var ett gott tecken och i slutet av oktober gjorde han i stället två mål för det svenska P20-landslaget i ett träningsmöte med Norge. Det var hans första landskamp. 

Youssef menar att han just nu vill spela för Sverige, men att det fortsatt är öppet.

- Jag vill fokusera på svenska landslaget just nu, men man vet aldrig i framtiden. Det var ju Tunisiens U23 och inte A-landslaget. Men man vet aldrig. Om A-landslaget kommer just nu kanske det blir Tunisien.

Du är öppen för både Sverige och Tunisien i framtiden?
- Ja, ja.  

Youssef kom redan som tolvåring till Häcken från Warta och bekräftar nu att han genom åren har lockat till sig lite intresse från andra klubbar, men att det är Häcken som gäller.   

- Det har funnits lite intresse, men Häcken är den klubben jag vill spela för just nu. Det är här jag vill göra kaos.

Kan det bli lite "kaos" i år då?
- Ja, men det är bara upp till mig vad jag vill göra. Jag måste få igång avsluten och sätta mina lägen, så kommer det att gå bra. Jag vill spela mycket, försöka göra mycket mål och jag vill att vi ska vara med i toppen. Det är höga mål, men det är upp till mig.

Publicerad 2020-02-10 kl 22:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå