Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Häcken motsätter sig arena-flytt: "Absolut inget jag vill"

4d

Häcken-Djurgården kan flyttas till Ullevi.
Thomas Lagerlöf motsatte sig under torsdagen det.
Nu håller Häcken-profilen Erik Friberg med tränaren.
- Jag räknar med att Häcken gör allt för att vi ska spela på Bravida, säger han till GP

Djurgårdens IF är med i guldstriden och bortaspelar mot BK Häcken i den sista omgången i allsvenskan. I dagsläget är det oklart om det blir spel på Häckens hemmaarena Bravida Arena, Ullevi eller någon annan arena i Sverige.

Anledningen till att det är oklart är att polisen vill att matchen flyttas till Ullevi, då Bravida Arena tar in 6300 åskådare. Tusentals Djurgården-supportrar förväntas åka till Göteborg och då ses Ullevi, med kapacitet för 40 000 åskådare, som ett bättre alternativ.

Häcken-spelare motsätter sig nu en flytt av matchen. Veteranen Erik Friberg vill avsluta på klubbens hemmaplan för att två trojänare ska kunna tackas av på värdigt vis.

ANNONS

- Det är absolut inget jag vill (flytta matchen). Det är klart att vi vill spela sista matchen på Bravida. Vi har Rasmus (Lindgren) och Joona (Toivio) som ska tackas av och det vill vi göra på ett snyggt sätt, vi vill spela på vår hemmaplan, säger Friberg till GP och fortsätter:

- Jag räknar med att Häcken gör allt för att vi ska spela på Bravida.

Häckens supporterklubb Getingarna vill också att matchen spelas på Bravida Arena.

"Vi i Supporterklubben Getingarna förutsätter givetvis att sista omgången av herrallsvenskan spelas på hemmaplan, med hemmafördelen. Vi hoppas även att klubben gör allt i sin makt i dialogen med polisen, att poängtera att BK Häcken är Hela Hisingens lag och inget annat", skriver Getingarna på Twitter. 

 

Elin Öst Sandström, evenemangsansvarig i BK Häcken, sa samtidigt i måndags att klubben ändå kan behöva finna sig i att matchen spelas på Ullevi.

ANNONS

- Som klubb vill vi inte vara någon annanstans än på vår hemmaplan, på Bravida Arena, men som arrangör behöver vi ta ansvar för den gemensamma säkerhetsbedömningen alla inblandade aktörer gör, sa hon enligt GP då.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var i sin tur under torsdagen tydlig med att han inte vill se att matchen spelas på Ullevi. 

- Det viktigaste är att planen är bra. Sedan är det tråkigt att flytta en avgörande fotbollsmatch till en friidrottsarena med löparbanor. För mig känns det som ett väldigt konstigt beslut för produkten allsvenskan. Om man skulle flytta matchen och det visar sig att planen på Ullevi inte är bra så är det väldigt konstigt, sa Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Senare under torsdagen uttalade sig även supporterföreningen Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson om att han gärna ser en flytt till Ullevi, då så många supportrar som möjligt ska kunna vara på plats och se matchen. 

ANNONS

- Vi ser ju att det finns potentiellt ett enormt intresse att åka på matchen mot Häcken. Om vi har en chans att vinna SM-guld så räcker nog inte Bravida Arena till. Jag förstår absolut det sportsliga, med gräs och att det inte är det bästa gräset på Ullevi i december. Men det är ju samma för Häcken, som också är ett konstgräslag. Vi vill att så många som möjligt ska kunna stötta på plats, vårt stöd får väga upp att spela på gräs, sa han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2021-11-26 kl 09:36
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto