Häcken nära att spräcka Elfsborgs förlustnolla

Häcken skakade om Elfsborg på Rambergsvallen. Men topplaget klarade 1-1 och är därmed obesegrat i allsvenskan inför sommaruppehållet.

På sin hemmaplan Rambergsvallen har Häcken tidigare sänkt topplag som Göteborg (4-1) och Helsingborg (3-0). Med andra ord var Elfsborg förvarnat om Hisingslagets hemmastyrka. Ändå var det de gulsvartrandiga som inledde absolut piggast.

Inte helt oväntat kom också ledningsmålet i den 26:e minuten efter en fantastisk prestation signerad Mathias Ranégie.

Den stekhete anfallaren höll undan för Teddy Lucic, tog emot en boll och spelade den vidare till Erik Friberg. I samma moment stack Ranégie mot mål, i straffområdet sög Häckenspelaren åt sig bollen och placerade kallt in 1-0 förbi Ante Covic. Ranégies sjätte fullträff för säsongen.

Målet blev en väckarklocka för Elfsborg. Topplaget ökade tempot och inom loppet av ett par minuter skapade laget flera vassa chanser. Bland annat en klockren ribbträff av Stefan Ishizaki. Till slut satt också kvitteringen. Emir Bajrami kom runt på kanten, fann Ishizaki vars skott blockerades men på returen dök Martin Ericsson upp och sköt in 1-1.

Det för dagen rödklädda Elfsborg orkade sedan inte skapa några vidare chanser. I stället var det Häcken som låg närmast segern och var nära att överlista Ante Covic i Elfsborgsmålet på slutet. Nykomlingen fick dock nöja sig med en pinne inför 2 812 åskådare.