Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken rivstartade USA-läger - trots jetlag

Häckens starka försäsong forsätter också på andra sidan Atlanten. 3-2 mot Orlando City i öppningsmatchen på USA-lägret. Och stortalangen Majeed Waris gjorde mål igen.

Jetlag efter resan över Atlanten fick Häcken-tränaren Peter Gerhardsson att matcha två elvor i vardera halvlek mot Orlando City, ett lag i divisionen under MLS.

- Allsvenskt bottenlag-topplag i superettan, nånstans där, säger Gerhardsson till FotbollDirekt.se om klassen på motståndet.

Men trots det siffermässigt jämna resultatet var Häcken det klart bättre laget, säger Gerhardsson. Såväl i första som i andra halvlek dominerade Hisinge-laget.

- Vi gör två bra halvlekar och det borde slutat 4-1 snarare än 3-2.

Orlando City tränas av engelsmannen Adrian Heath, känd som spelare i bland annat Everton och Aston Villa på 80- och 90-talet. Och Heath har satt sin prägel på laget.

- De jobbade med engelskt presspel i kombination med "American guts", så det var bra intensitet. Överhuvudtaget blir det roliga matcher här i USA, bra tempo för att vara träningsmatcher.

19-årige Majeed Waris fick starta på topp - försäsongens stora stjärnskott svarade med att återigen göra mål och desutom fixa en straffspark. Men Gerhardsson framhåller bredden i truppen.

- Vi har en väldigt bra konkurrenssituation offensivt. Och jag tror att Waris har insett det, att det är upp till honom om han vill spela i år. Han tar det på rätt sätt.

Skadeläget ser också ljust ut. Igår saknades bara Mathias Ranegie på grund av sjukdom, i övrigt var alla tillgängliga. Ranegie väntas vara i träning igen imorgon.

På onsdag väntar nästa match, mot Fort Lauderdale City. Men Häcken-spelarna har inga problem att slå ihjäl tiden fram till dess.

- Vi går och kollar på NBA-basket och NHL-hockey på kvällarna, Miami Heat och Florida Panthers finns ju här. Upplägget med träningsläger här i USA känns väldigt bra, spelarna kan göra saker vid sidan om och då får man också en helt annan koncentration på träningar och matcher.

Publicerad 2011-03-06 kl 19:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons