Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken sätter ner foten om Waris – säljer inte

Chibuike, Ranégie, och… Waris? Häcken ser ut att ha en ny storförsäljning i vardande. Men nu sätter man ner foten i Hisingeklubben.

– Det handlar om vår prestation också. Pengar hjälper inte alltid oss och man får inte alltid det man vill ha om man har pengar, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Outsidern Häcken chockade guldfavoriten Malmö med 5-0, och tvåmålsskytten Majeed Waris visade kyla och målkänsla där framme. 20-årige Waris hann bara med tre starter under fjolåret innan han på hösten skadade korsbandet. Trots skadan valde Häcken att förlänga med ghananen fram till 2015. – Det var en känsla av att vi visste vad han kan bli. Då var det en möjlighet istället för ett hinder att han blev skadad. Får han vara frisk och spela på bra så kommer han göra fler mål för oss, berättar Sonny Karlsson.

Hisingeklubben sålde förra säsongen av två av sina främsta spelare i Mathias Ranegié och John Chibuike för totalt cirka 25 miljoner kronor. Men Häcken tänker nu behålla truppen intakt och säger nej till fler försäljningar. – Nu skulle vi inte vilja att någon lämnar, annars måste vi ha in nytt igen. Vi kommer inte springa på första bästa om det skulle dyka upp något, vi har kontrakt med Waris i tre år till.

Häcken har de senaste två säsongerna nämnts som potentiella medaljaspiranter, men utan att ha fått till det. Kan man bara ersätta målen som förra årets försäljningar stod för så kan det bli bra, menar sportchefen. – Vi blev av med 30 mål förra året, och dem ska ju ersättas. Det är egentligen vad det handlar om för oss, annars känner vi oss ganska trygga med laget, kanske till och med starkare försvarsmässigt sett. Men det är de målen som ska ersättas, det kommer avgöra hur bra den här säsongen blir för oss i år.

– Skulle Waris göra mycket mål, och med tanke på att han är 20 år och har den snabbheten han har, klart det finns klubbar som skulle vara intresserade då. Det känns ändå som att vi inte är där ännu. Vi är glada för hans skull att han fått vara frisk och att inte haft några känningar, men han är jäkligt intressant måste jag säga.

Sarp Yesil

Publicerad 2012-04-09 kl 10:35
Annons
Annons
Annons