Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
43v

Häcken ska lossa handbromsen: "Bara släppa på allt"

Foto: TT

Avhängda från toppen och på säkert avstånd från botten. Häcken borde kunna spela helt utan press.
- Egentligen är det bara att släppa på allt, säger Emil Wahlström.

Häcken tycks ha glömt bort hur man plockar trepoängare.

Av de sex senaste matcherna har laget bara vunnit en. Resultat som innebär att de har halkat ner till en niondeplats i tabellen.

- Spelmässigt tycker jag ändå att vi har gjort det ganska bra, men vi har inte riktigt kunnat avsluta matcherna som vi har velat, säger Emil Wahlström som hoppas att hans lag kan lossa på handbromsen under de sista fyra matcherna. 

De har ju ingen större press hängande över sig. Varken i form av någon toppstrid eller kamp för att säkra nytt kontrakt.

- Vi har inget att förlora. Egentligen är det bara att släppa på allt. Men det gäller att vi koncentrerar oss, inte bara skiter i det. Det tror jag i och för sig inte är någon risk. Förhoppningsvis kan vi gynnas av att vi kan slappna av.

Är det svårt att fokusera till 100 procent när man inte har något direkt att spela för?
- Nej, jag tycker inte det rent motivationsmässigt. Sedan är det klart att det är en annan atmosfär om man spelar mot IFK (Göteborg) hemma och har 7 000 på läktarna än när man spelar i fem plusgrader och har 500.

Häckens nästa utmaning stavas Kalmar FF. De formtoppade smålänningarna kommer till Bravida Arena under söndagen med fyra segrar på de fem senaste matcherna i ryggsäcken.

- Det är ett bra lag, med en bra trupp som kanske underpresterade lite i våras. Nu har de verkligen kommit igång, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson som väljer att höja ett litet extra varnande finger för Ismael och Rasmus Elm.

- Det är ett av Sveriges absolut bästa innermittfältspar.

Gerhardssons uppgift blir att stoppa dem utan att använda Mohammed Abubakari. Mittfältsmotorn är avstängd efter det gula kort han drog på sig mot Jönköpings Södra senast.

- Abubakari har varit en av våra bättre under det här året, men det gäller hela tiden att hitta lösningar. Jag tycker att både Rasmus Schüller och Gustav Berggren har liknande egenskaper, säger Gerhardsson.

Just de två, Schüller och Berggren kommer, av lördagens träning att döma, få chansen på det centrala mittfältet.

Förutom Abubakari är även anfallaren Alhassan Kamara avstängd mot Kalmar FF. Dessutom är Martin Ericsson fortfarande borta med en krånglande vad.

Matchen ser du i C More med avspark 17.30.

Publicerad 2016-10-23 kl 09:43
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER