Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
51v

Häcken-stjärnan spelar med huvudskydd efter otäcka smällen

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Rasmus Lindgren, 32, tar det säkra före det osäkra.
Efter smällen senast spelar Häcken-kaptenen med huvudskydd mot Sirius.
- Man ska ha respekt för huvudskador, säger han.

Mot Hammarby i slutet av september i fjol nickade Rasmus Lindgren ihop med en motståndare och föll handlöst till marken. Han fördes till sjukhus där det konstaterades att han hade drabbats av hjärnskakning och minnesförlust.

- Jag minns inget från och med smällen, berättade han för Fotbollskanalen ett par dagar senare.

Mot Jönköpings Södra i måndags var det dags igen. Rasmus Lindgren nickade ihop med Daryl Smylie och tvingades bryta redan efter 25 minuter.

Den här gången klarade han sig undan utan hjärnskakning.

- Ja, läkarna klassade det inte som en hjärnskakning. Det påverkade min syn, jag fick en smäll på synnerven. Det var det som gjorde att jag fick gå ut. Jag började se suddigt på ena ögat. Det är ganska vanligt att det blir så, säger han.

Som säkerhetsåtgärd kommer han använda ett pannbandsliknande huvudskydd framöver. Det satt på under fredagens träning och kommer göra så även mot Sirius på lördag.

- Jag behöver inte använda det utan det är ett eget val. Lite mentalt kanske. Man ska ha respekt för huvudskador, säger han.

Hur länge kommer du använda skyddet?
- Det vet jag inte. I morgon i alla fall.

Hur mycket spelar Hammarby-incidenten in i det beslutet?
- Det är lite därför man tänker efter en extra gång nu.

Vad gäller det övriga skadeläget i Häcken så är Paulinho (magproblem) med i truppen, men tveksam till start. Erik Friberg saknas helt efter att ha varit krasslig tidigare. Talangen Kevin Ackermann är inte heller redo för spel efter problem med baksida lår. Knäskadade Jasmin Sudic och Alhassan Kamara saknas sedan tidigare.

Se smällen Lindgren fick i mötet med Bajen i fjol i spelaren ovan.

FAKTA

Läget i Häcken

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Joel Andersson, David Engström, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Egzon Binaku, Daleho Irandust, Mohammed Abubakari, Alexanders Faltsetas, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Ahmed Yasin, Chisom Egbuchulam, Alexander Farnerud och Paulinho

Trolig startelva (4-2-3-1): Abrahamsson - Arkivuo, Lindgren, Ojala, Binaku - Faltsetas, Abubakari - Mohammed, Farnerud, Irandust - Egbuchulam

Saknas: Alhassan Kamara (knä), Jasmin Sudic (knä), Erik Friberg (tillbaka efter sjukdom), Kevin Ackermann (baksida lår)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-21 kl 15:39

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER