Häcken studsade tillbaka - Bengtsson med mål och assist

Oväntad förlust hemma mot Kalmar senast.
Men på torsdagen var Häcken åter ett vinnarlag.
Dessutom satte man punkt för en trist bortatrend.
- Alla vinster är otroligt sköna, men bortasegrar med mycket kamp... det känns väldigt bra, säger Alexander Faltsetas till Dplay.

Häcken bortabesegrade Varberg på torsdagskvällen med 3-1. Gästerna från Göteborg tog ledningen då matchklockan tickat upp till minut 26. Erik Friberg lurade hemmaförsvaret och slog ett fint inlägg över August Strömberg och på den bortre stolpen kom Leo Bengtsson helt ren. Bengtsson kunde enkelt nicka in 1-0 och sätta Häcken i förarsätet.

Just Leo Bengtsson drog sedan upp anfallet som skulle ge 2-0 till gästerna. Bengtsson tog upp bollen till mittplan innan han serverade bollen till Ahmed Yasin. Yasin och sin sida utmanade sin Varberg-försvarare innan han avslutade mellan benen och hittade det bortre hörnet. 2-0 till Häcken.

Innan den första halvleken var över tändes dock hoppet för hemmalaget. Tashreeq Matthews tog sig in i straffområdet, petade bollen förbi Joona Toivio - och gick omkull. Domare Kristoffer Karlsson valde att peka på straffpunkten och fram klev Astrit Selmani och placerade in bollen.

Men det slutade återigen med förlust för Varberg, som nu inte vunnit i allsvenskan på sju omgångar. Alexander Faltsetas satte spiken kistan med pannan i den andra halvleken - och Häcken studsade därmed tillbaka från den oväntade förlusten hemma mot Kalmar FF senast.

Det var Häckens första seger på bortaplan den här säsongen.

- Alla vinster är otroligt sköna, men bortasegrar med mycket kamp.. det känns väldigt bra, säger målskytten Alexander Faltsetas, till Dplay.

Faltsetas själv hoppas nu att målet ska stärka hans aktier för att få spela mer framöver.

- Ja, det tycker jag. Det gäller att vinna matcher och det gör vi i dag. Jag gjorde mål och det stärker självklart mina chanser.

Varbergs startelva: Strömberg - Le Roux, Birkfeldt, Modig - Liljenbäck, Matthews, Ejupi, Sadiku - Selmani, Norlin

Häckens startelva: Rasheed - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Zuta - Friberg, Faltsetas, Irandust - Yasin, Søderlund, Bengtsson.