POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Häcken-talang kan göra comeback efter hjärtproblem

Foto: Bildbyrån.

Kevin Ackermann fick 2019 spolierat på grund av hjärtproblem.
Nu kan Häcken-talangen på fredag göra comeback mot Ljungskile.

Häckens talangfulle mittfältare Kevin Ackermann såg i november ut att lämna Hisingenlaget för spel i Fiorentina med flytt till Italien. Ackermann skrev på för den italienska klubben, men övergången sprack, då en läkare upptäckte ett hjärtfel under den obligatoriska läkarundersökningen. Ackermann genomförde ytterligare två undersökningar oh blev i slutet av april i år opererad i Belgien för att få hjärtfelet åtgärdat. 

- Det har varit svårt att kolla på fotboll. Det enda jag tänker då är att "Alla de här är friska. Ingen har opererat hjärtat." Jag har alltid legat långt fram i min ålder, nu börjar folk komma ikapp och det är en stress. Det är lätt att hamna i en depression. Fotbollsspelaren Kevin är inte mänsklig på det sättet men klart att det funnits dagar då människan Kevin vill gräva ner sig i en kudde. Jag är ganska introvert och vill inte att folk ska tycka synd om mig men alla behöver få ut frustrationen, ilskan och tårarna ibland. Annars bygger man en tidsinställd bomb som kommer detonera någon dag, sa Ackermann i mitten av juli i år i en intervju på Häckens hemsida. 

Hjärtfelet blev därmed åtgärdat och i somras började mittfältaren att träna med sina lagkamrater i Häcken igen. Nu är han också redo för comeback. 

Häcken meddelade under torsdagen att Ackermann är en del av lagets matchtrupp till fredagens träningsmöte med Ljungskile, som i år blev uppflyttat till superettan, på Bravida Arena. Det är därmed första gången på ett år som han kan få komma till spel i en match i Häcken-tröjan. 

Häckens matchtrupp: Alexander Nadj, Oskar Sverrisson, Aiham Ousou, Godswill Ekpolo, Jakob Hedenquist, Benjamin Arapovic, Kevin Ackerman, Imam Jagne, Ahmed Yasin, Kwame Kizito, Teodor Wålemark, Alexander Faltsetas, Liam Öhrberg, Jovan Lucic. 

Publicerad 2019-11-07 kl 21:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå