Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken tappar sin stjärna – Chibuike klar för Rosenborg

Han är en av allsvenskans mest eftertraktade spelare – nu kan fotbollskanalen.se avslöja att John Chibuike lämnar Häcken för norska Rosenborg.

John Chibuike är en av allsvenskans bästa mittfältare och hans framfart i Häcken har inte gått utländska klubbar förbi – men då nigerianen inte har EU-pass begränsas antalet ligor som kan bli aktuell för en flytt då vissa länder är restriktiva med att dela ut arbetstillstånd, även till professionella fotbollsspelare.

Men nu har Häcken till slut gjort klart med en försäljning av sin stjärnmittfältare. Det är norska Rosenborg med jan Jönsson vid rodret som är köparen och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se betalar norrmännen 15 miljoner kronor för Chibuike.
- Han är i Trondheim nu och han kommer att flytta med en gång, säger en källa med insyn i Häcken till fotbollskanalen.se.

Rosenborg spelar hemma på måndagskvällen och Chibuike kommer med största sannolikhet att presenteras för sin nya hemmapublik då.

Chibuike som var aktuell för Lars Lagerbäcks nigerianska landslag inför VM 2010 kom till Häcken inför säsongen 2009 och har varit en av Hisingen-klubbens allra mest framträdande spelare sedan dess.

Och med endast ett fåtal dagar kvar av transferfönstret kan Häcken dessutom vara nära en försäljning av sin skyttekung Mathias Ranegie.
- Häcken är oerhört nära att sälja Ranegie och de letar samtidigt efter förstärkningar, säger en källa med insyn i Hisings-klubben.

Publicerad 2011-08-29 kl 23:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons