Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Häcken tittar närmare på Gothia cup-brassar

Gothia Cup pågår för fullt i Göteborg och arrangörsklubben BK Häcken har fastnat för två brasilianska spelare som kommer att stanna och träna med Göteborgsklubben när turneringen är över.

Brasilianska Cruzeiro, där exempelvis Ronaldo har fått sin fotbollsfostran, har frälst publiken på Heden med sitt lag för 17-åringar och nu är det klart att två av spelarna, Èber och Sebá, kommer att stanna i Göteborg även efter turerningen.

En av dem, Éber har inga problem att överge Brasilien för Sverige.
- Det är viktigt att prova på att få erfarenheter av hur det är att leva här och spela den fotboll som spelas här. Jag vet egentligen ingenting om Sverige men jag hoppas det ska gå bra ändå. Jag går lära mig, säger han till Göteborgsposten.

Cruzeiro vann kvartsfinalen med 2-1 mot AIK och Éber frälste publiken med ett mål och nu är det alltså klart att han kommer att fortsätta ha kontakt med Göteborgsklubben.
Inte heller Alexandre Barroso, som är ansvarig för Cruzeiros ungdomsakademi ser några bekymmer i att två av hans spelare stannar kvar i Sverige och Häcken.
- Alla klubbar i Brasilien måste jobba med att sälja sina spelare. Annars får vi inte ihop vår ekonomi. Det är tufft just nu. Om samarbetet med Häcken kan hjälpa oss med det, är vi bara glada.

Häckens sportchef Sonny Karlsson hoppas att kontakten med den brasilianska klubben ska bära mycket frukt.
- De har en enorm organisation, som producerar en mängd bra fotbollsspelare. Upptagningsområdet är hur stort som helst och de vet om att inte alla de spelarna kan få plats i deras A-lag. Vi kan aldrig ta de spelarna som hamnar i Italien eller Spanien men de spelarna som är strax under har vi chans på, i stället för att de hamnar i något mellaneuropeiskt land.

Publicerad 2009-07-17 kl 09:28