Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken tvingas bort till Borås Arena

Trots hemvist i landets näst största stad tvingas Häcken till Borås för att spela sin hemmamatch mot Djurgården i premiären.

- Det är vad som finns kvar för oss. Vår reservarena är Ullevi och där är det en hockeyrink och eftersom vi spelar fotboll kan vi inte hålla till där, säger Häckens marknadschef Marcus Jodin till FotbollDirekt.se.

- Och vi fick nej från polisen att spela på Valhalla, då Djurgården ses som ett "högrisklag" och på Gamla Ullevi finns en "fantastisk" allians i den här stan som själva har problem med hyran av arenan. Så det här är inget val vi själva gör, säger Jodin.

Häcken tvingas alltså fly Göteborg för att spela sin premiär och om allt går som det ska löser det sig med spel i Borås redan i eftermiddag.
- Det har gjorts ett jättejobb med arenan i Borås och vårt A-lag har fått ett par träningstider där också inför premiären, säger Jodin.

Spel på Rambergsvallen är nämligen i det närmaste uteslutet och då det inte finns någon annan arena att uppbringa för Häcken tvingas laget till den här lösningen.
- Det är klart att det kostar mer pengar för oss än som vi hade kunnat spela hemma. Men något miljonbelopp förlorar vi inte. Men det är klart att det inte är bra att våra fans ska tvingas åka 6-7 mil till premiären för att det finns en hockeyarena på vår reservarena och en allians som stoppar oss.

- Och vi vill helst inte riskera att Rambergsvallen blir en leråker som fallet var med BP:s hemmaplan Grimsta förra säsongen. Då är det bättre att vi spelar någon annanstans och skonar planen tills den håller att spela på fullt ut.

Även om Häcken är erkänt bra hemma på Rambergsvallen tror dock inte Jodin att laget blir sportsligt sämre av att spela i Borås.
- Det är förstås inte bra att behöva spela hemmamatchen på bortaplan men samtidigt har vi spelat bra i Borås de gånger vi har varit där. Och vi spelar hellre på en plan där det går att spela fotboll och där vi kan få utrymme för vårt eget spel.

Kommer ni att bjuda på gratisbussar för era supportrar till Borås?
- Ja, de som är medlemmar i vår supporterförening kommer vi att ordna transport för. Vi är beroende av våra fans och att ha ett så bra stöd som möjligt. Annars tar det bara 30 minuter mellan Borås och Göteborg och det går både bussar och tåg, så det är bra kommunikationer.

Jodin kan inte låta bli att ge en känga åt fotbollförbundet kring allt strul och den tidiga starten.
- Det märkliga kan man tycka är att vi har ett två månader långt uppehåll för VM när vi knappt har några VM-spelare i allsvenskan. Och då tänker jag både på det sportsliga och ur publik synvinkel.

Publicerad 2010-03-02 kl 15:14
Annons
Annons
Annons