POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Agenten bekräftar Attas övergång - lämnar Häcken direkt

Walid Atta lämnar Häcken för turkiska Genclerbirligi. Treårskontraktet träder i kraft i juni men redan nu flyttar försvararen.
- Han förtjänar den här chansen, säger agenten Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Walid Atta lämnar allsvenskan och BK Häcken. Ny adress blir Genclerbirligi i den turkiska ligan. Försvararen har skrivit på ett treårskontrakt som börjar gälla i sommar, men han lämnar ändå Sverige redan nästa vecka.

- Ni vi genomförde övergången från Helsingborg till Häcken så hade vi en öppning för det i avtalet. Som sa att han kunde lämna under de här omständigheterna, säger Attas agent Hasan Cetinkaya till fotbollskanalen.se.

När flyttar han?
- Han ska vara hemma i Sverige nu några dagar och sen flyttar han till laget om en vecka.

Fram till att transferfönstret öppnar och Atta blir spelklar kommer han att träna med laget. På Twitter tackar han Häcken för sin tid i laget.
"Lämnar Häcken för nästa steg i karriären, vill tacka BK Häcken och alla supportrar".

28-årigen har missat inledningen på säsongen med Häcken på grund av en meniskskada. Men nu är han tillbaka och kunde ha spelat mot IFK Göteborg senast.

- Han var aktuell att spela i derbyt men så dök de här sakerna upp. Men han är fullt frisk och kör på, säger Cetinkaya som glädjs med Walid Atta.

- Det har varit intresse kring Walid hela tiden men sen har det varit lite omständigheter i Helsingborg. Det är ett jättebra steg för Walid, han kommer till en bra liga. Och han är en internationell spelare, han har gjort det bra i Etiopiens landslag. Och han förtjänar den här chansen, jag är väldigt glad för hans skull.

Cetinkaya vill inte gå in på övergångssumman.

- Jag vill inte gå in på summor, men det är ett väldigt förmånligt avtal, säger han till fotbollskanalen.se.

Enligt uppgifter till Sportbladet får Häcken tre miljoner kronor för Atta, men hälften av summan tillfaller tidigare klubben Helsingborg.

Publicerad 2015-04-22 kl 15:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå