Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Bekräftar avslöjandet om VM-spelaren: "Ja, han ska till Sverige"

Fotbollskanalen.se avslöjade att Diego Lugano är aktuell för Häcken. Nu bekräftas nyheten av den förre VM-spelarens agentur.
- Ja, han ska till Sverige, säger Juan Figer till GT.se.

Det var tidigare på tisdagen som fotbollskanalen.se kunde berätta om en sensationell övergång inom svensk fotboll. Enligt flera av varandra oberoende källor hade BK Häcken nappat på möjligheten att knyta den uruguayanske mittbacken Diego Lugano till sig. 34-åringen har ett förflutet som kapten för "La Celeste", Uruguays landslag, och han har spelat för en rad stora klubbar i Europa. Bland annat PSG, Fenerbahce och Malaga.

Men nu handlar det om att få speltid inför det kommande Copa America, och i det sammanhanget ska Häcken ha fått erbjudandet om att värva in Lugano på ett korttidskontrakt fram till sommaren.

- Det är inget jag vill kommentera. Det är känsligt att kommentera, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till fotbollskanalen.se.
- Jag vill inte säga något kring Lugano.

Däremot bekräftar han att en mittback står högst upp på önskelistan, och andra källor till fotbollskanalen.se gör gällande att det handlar om ett välmeriterat namn. Och i en intervju med GT.se bekräftar Juan Figer, representant för Diego Luganos fotbollsagentur, att uppgifterna stämmer.

– Ja, han ska till Sverige. Han flyger dit i dag för att slutföra de sista detaljerna i kontraktet, säger Figer till GT.se.
– Kontraktet gäller till den 30 juni.

Varför flyttar han till Sverige?

– Han har spelat i Europa innan och tycker att Sverige är ett fint land.

Publicerad 2015-03-24 kl 21:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons