POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Domaren erkänner - skulle ha blåst straff för Häcken

Nästa

Avbryt
Försök igen

Häcken och Dardan Rexhepi ropade på straff sent i matchen mot Djurgården i går. Nu medger domare Markus Strömbergsson att han borde ha dömt straff för Häcken.

Det var vid ställningen 1-1 i den 91:a minuten som Dardan Rexhepi tog sig in i Djurgårdens straffområde. På väg igenom trycktes anfallaren till av Emil Bergström. Rexhepi lyckades hålla sig på benen men stördes kraftigt och fick inte till något vettigt avslut.

Domare Markus Strömbergsson valde att inte döma straff i matchen som sedan slutade 1-1. Efteråt rasade Peter Gerhardsson mot att laget inte fick chansen från elva meter.

- Det är ju solklart. Jag kan inte stå och ljuga här när jag ser det en gång till och domarna kan ju inte heller ljuga. Men sån är fotbollen - en skickligare domare så är det straff, sa Gerhardsson till C More efter matchen.

Efter att Strömbergsson nu själv tittat på situationen i efterhand kryper han till korset.

- Hade jag haft samma vinkel som tv-kameran hade så hade jag fattat ett annat beslut, säger han till Göteborgs-Posten.

Markus Strömbergsson menar att Rexhepis vilja att stå upp inte spelade in i beslutet att fria.

- Nej, det har inte med det att göra. Det handlar om att jag hade en dålig vinkel och tyckte att det såg ut som en duell. Nu har jag sett att det var en foul, och då ska det vara frispark om det är utanför straffområdet, och straff om det är innanför.

Hade Häcken fått straff hade man haft ett gyllene läge att avgöra matchen till sin fördel. Strömberg erkänner att det var tungt att se repriserna och inse att han gjort fel.

- Ja, det är klart att det är tråkigt. Misstag kommer alltid att ke, det man hoppas är ju att de inte ska bli så avgörande, säger han till Göteborgs-Posten.

Publicerad 2015-04-10 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå