POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Gerhardsson om Lugano: "Måste vara den största värvningen"

Foto: Scanpix

Fotbollskanalen avslöjade att Diego Lugano var detaljer ifrån en övergång till Häcken. Under torsdagen bekräftade Häcken övergången.
- De hade skrivit på hemsidan att det var den största värvningen i historien, och det måste det vara, säger tränaren Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen.

Diego Lugano, 34 är klar för Häcken som fotbollskanalen kunde avslöja. Avslöjandet som slog ner som en silly-bomb. Veteranen gör sin första träning redan under fredagen på Gothia Park i Göteborg.

- Han har inte spelat match sedan VM och träningsmässigt får vi kolla upp i morgon. Tanken är att han ska vara med på delar av träningen och sen får vi ta det därifrån. Det är en väldigt meriterad spelare med ett imponerande CV, säger Gerhardsson till fotbollskanalen.se.

Mittbacken har varit klubblös sedan kontraktet med West Bromwich löpte ut förra sommaren. Han är spelklar omedelbart.

- Vi får ta det en dag i taget och se hur allt känns och bilda mig en uppfattning om honom i morgon, säger Gerhardsson.

- Det är en som varit lagkapten i ett landslag och har många bra erfarenheter. Han är högerfotad men har även en bra passningsfot med vänstern. Det är en duellstark spelare, den typen av innerback vi jobbar med som vågar gå framför och vinna boll. Och en bra huvudspelare som kan läsa situationer, säger Gerhardsson.

På meritlistan finns klubbar som Fenerbache, Paris-Saint Germain, Malaga, West Bromwich. I sin senaste tävlingsmatch var Lugano lagkapten för Uruguay. Just chansen till att behålla sin plats i landslaget ska vara den stora anledningen till flytten till Hisingen.

Publicerad 2015-03-26 kl 22:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå