Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Häcken blickar mot norska skidlandslaget: "Så man bygger fotbollslag"

Foto: Scanpix

STOCKHOLM. Som läget är just nu har BK Häcken den bredaste truppen i allsvenskan. Konkurrensen om platserna i startelvan ser ut att vara tuff.

- Det norska skidlandslaget på damsidan har tio stycken åkare som tampas i världseliten. Fyra får köra och det är utvecklande, pekar Häckens tränare Peter Gerhardsson på för fotbollskanalen.se.

STOCKHOLM. Som läget är just nu har BK Häcken den bredaste truppen i allsvenskan. Konkurrensen om platserna i startelvan ser ut att vara tuff.
– Det norska skidlandslaget på damsidan har tio stycken åkare som tampas i världseliten. Fyra får köra och det är utvecklande, pekar Häckens tränare Peter Gerhardsson på för fotbollskanalen.se.

Under lördagen besegrade BK Häcken division 1-laget Huddinge i Svenska Cupen. Man gjorde det utan flera meriterade namn, som Jasmin Sudic, Simon Gustafson, Kari Arkivuo och Emil Wahlström. Dessutom hoppade Gunnar Heidar Thorvaldsson och Alexander Jeremejeff in med bara 20 minuter kvar att spela.

 Häckens tränare Peter Gerhardsson har många alternativ att välja mellan när elvan ska plockas ut.

– Vi har några som inte var med i dag (läs i går) på grund av skada och jag räknar med att alla ska vara tillgängliga mot Mjällby härnäst. Det är så det ser ut på träningarna, det är en stor konkurrenssituation, säger Gerhardsson.

 – Det behövs, för det är 30 allsvenska omgångar och förhoppningsvis spelar vi sex cupmatcher. Och så vill vi spela Europa League också, så det kommer behövas folk. Fönstret har ju inte stängt än heller, så vi vet inte hur det ser ut. Det kan hända saker både ut och in.

Häcken-tränaren ser positivt på att ha flera bra spelare på samma position.

– Vår fystränare Pontus sa en bra sak i dag. Det norska skidlandslaget på damsidan är ju tio stycken som tampas i den absoluta världseliten. Men bara fyra får köra. Det är utvecklande och de tävlar varje träning. Det är lite så man bygger ett fotbollslag, tror jag. Ju bättre konkurrens du har på träning och ju tuffare grupp, desto mer utvecklas man. 

Häcken har en bred trupp inför den kommande säsongen. Just nu är 24 utespelare och tre målvakter kontrakterade, vilket gör att truppen är störst i allsvenskan.

– Vi har en bra konkurrenssituation, men sen vill jag ju se mer på vissa håll och kanter, så är det, förklarar Peter Gerhardsson.

Publicerad 2015-03-01 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons