Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Häcken ligger lågt om Källström: "Är inte med i matchen"

Kim Källström kan vara på väg till Turkiet.

Häcken ligger lågt.

- Vi är inte med i matchen, säger Sonny Karlsson om Hisingslagets gamle supertalang.

I vintras skrev flera svenska tidningar att landslagsstjärnan Kim Källström kunde vara på väg hem till allsvenskan. Enligt uppgifter skulle 30-åringen stå högt upp på Häckens önskelista, och göteborgarna påstods dessutom vara beredda att resa till Ryssland för att övertyga honom.

Men det fick helt fel proportioner, enligt Häckens sportchef Sonny Karlsson, och i samband med att turkiska Kasimpasa kopplas ihop med Källström tonar han nu ned intresset.

- Det blev lite olyckligt i den där första intervjun för några månader sedan. Jag svarade på frågan ifall vi ville ha Kim Källström, och menade då att "självklart, han är en Häckenkille som vi givetvis följer". Men det var inte mer än så, säger Karlsson till fotbollskanalen.se.

Ni hade aldrig några konkreta förhandlingar?

- Nej, men det blev en väldig cirkus. Helt plötsligt kom artiklar om att Djurgården också gav sig in i leken och att vi "slogs" om Kim. Till sist ringde till och med han själv upp mig och undrade var allt det här kom ifrån.

Nu skriver den ryska tidningen Izvestia att Kasimpasa, där även Andreas Isaksson spelar, inkommit med ett bud till Spartak Moskva. Oavsett om de uppgifterna stämmer eller inte är Sonny Karlsson tydlig.

- Vi är inte med i matchen nu. Så enkelt är det. Den dagen Kim vill flytta hem till Sverige hör han av sig till oss, men jag har ingen aning om när det blir.

Tror du att Källström skulle ringa meddela er om han väljer att lämna Moskva för att gå till en annan utländsk klubb?

- Det är långt ifrån säkert.

När fotbollskanalen.se talade med Källström i mars förklarade han att det vore tufft för honom att välja antingen Djurgården eller Häcken före det andra laget.

- Det är väldigt svårt. Det är två föreningar som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är lite hugget som stucket där för tillfället, sade Källström.

Kan det bli så att det inte blir något spel i allsvenskan av just det skälet att det är så svårt att välja?

- Faktiskt.

Publicerad 2013-07-05 kl 16:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons