Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: SCANPIX

Häcken sålde arenanamnet - tjänar bara 100 000 per år

Häcken säljer namnrättigheterna till sin nya hemmaplan, som ska kallas Bravida Arena. Men någon jätteaffär handlar det inte om – klubben uppges bara tjäna 100 000 kronor per säsong på avtalet.

I slutet av juni ska den nya arenan stå klar, uppger Aftonbladet och Idrottens Affärer. Båda tidningarna publicerar även uppgifter som gör gällande att den allsvenska föreningen fick betala tio miljoner kronor, utslaget på lika många år, till Göteborg stad för att få rätt att sälja vidare namnrättigheterna. Enligt Häcken var det viktigt att gå kommunen till mötes, eftersom likvida medel behövdes för att upprätthålla byggprocessen.

ANNONS

Men det är inte med någon särskilt stor marginal som klubben tjänar in pengarna de lade ut. Kontraktet med företaget Bravida inbringar 1,1 miljoner kronor årligen under fem år, och sedan finns en option på ytterligare fem år som kan träda i kraft om båda parterna så önskar.

Sammantaget handlar det alltså om potentiella intäkter på elva miljoner kronor och kostnader på tio miljoner kronor. En möjlig förtjänst på en miljon kronor det kommande decenniet.

– Vi får något mer betalt än vi lagt ut själva. Det vi får extra ska vi använda för att förstärka upplevelsen för åskådarna vid matcherna. Både Bravida och Häcken tror starkt på mångfald och vill att de ska kännas som man står mitt på Heden en dag under Gothia Cup vid våra matcher, säger klubbdirektören Dennis Andersson till Sportbladet.

Bravida ska ha varit ett av två bolag som kunde tänka sig att satsa de summor som krävdes för att BLK Häcken skulle kunna räkna hem affären. Dennis Andersson är tveksam kring om det kunde ha gått att förhandla fram en mer lukrativ överenskommelse.

ANNONS

– Det är möjligt, men vi tror att vi ligger ganska nära det faktiska värdet. Och i det här sammanhanget tror vi att det kan finnas andra saker som på sikt som kommer bli viktigare, säger Dennis Andersson.

Publicerad 2015-01-21 kl 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto