Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Häcken-seger satt långt inne: "Väljer det svåra alternativet"

Foto: SCANPIX

Simon Gustafson.

GÖTEBORG: Häcken siktar på att vinna Svenska Cupen. Segern i första omgången satt dock hårt inne mot Öster.
- Vi väljer alldeles för ofta det svåra alternativet, säger Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen.

Det ska handla om Mjällby och Häcken i grupp 5 av Svenska Cupen. Något som speakern tog fasta på under matchen mellan Häcken och Öster. Gruppen ska alltså avgöras i sista omgången då Häcken tar emot Mjällby.
- Jag tänker inte riktigt så, det kan hända så mycket i den här turneringen. Även fast man leder med 2-0 kan man inte slå av på takten för alla mål kan bli viktiga, det kan handla om målskillnad om vilka som går vidare, säger Gerhardsson.

Han fick från bänken se sitt Häcken rulla boll mot Öster, dock utan tempo och stundtals med väldigt låg passningssäkerhet.
- Jag ser ju samma saker som ni på läktaren, men besluten som tas på planen ägs av spelarna. Ibland kanske man tänker att ”Varför gör du så?” men han kanske i just det ögonblicket såg det som den bästa lösningen. Sen är det så små skillnader från att en pass bryts till att den går igenom och då tycker alla att det var en genialisk passning, säger Gerhardsson.

Öster var inte ofarliga och under den första halvleken var det gästerna som hade de hetaste målchanserna. Ofta genom anfallsduon Robin Strömberg och Freddy Söderberg.
Men Häcken tog med sig tre poäng efter två fina mål. Det första serverade Simon Gustafson en passning till Nasiru Mohammed som inte gjorde något misstag. Med bara minuter kvar av matchen var det ombytta roller.
- Skönt att inleda med en vinst, det är ju flera lag som gått på lite nitar i första omgången. Vi vill ju vinna cupen men det är en match i taget som gäller. Nu är det Huddinge på lördag, som gäller, säger Gerhardsson.

Så startade Häcken:
Peter Abrahamsson - Kari Arkivuo, Emil Wahlström, Walid Atta, Leonard Zuta - Mohamed Abubakari, Samuel Gustafson - Nasiru Mohammed, Simon Gustafson, Rene Makondele - Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Publicerad 2015-02-25 kl 20:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER