Häckens fiasko - två poäng från kvalplats

Häcken

Den tråkiga trenden fortsätter för Häcken.
Efter 0-2 mot bottenlaget Öster har Hisingslaget nu förlorat fem allsvenska fotbollsmatcher i rad.

Senaste poängen kom mot Halmstad i slutet av juni. Sedan dess har Häcken även åkt ut i kvalspelet till Europa League.

Det började ganska bra mot Öster på Rambergsvallen. Men trots två stolpträffar i den första halvleken så stod det ändå 1-0 till bortalaget i halvtid.

Östers ledningsmål kom efter att förre Häckenspelaren Josef Elvbys inlägg hittat fram till Freddy Söderberg i straffområdet. Han smet före sin bevakare och nickade in ledningsmålet för smålänningarna.

Mitt i Häckens fortsatta spelmässiga dominans utökade Öster sin ledning. Vlado Zlojutro nickade in slutresultatet 2-0 med knappt fyra minuter kvar att spela.

När nästan två tredjedelar är spelade av årets allsvenska är Häcken på allvar indraget i tabellens bottenstrid. Laget ligger åtta. Nästjumbon Öster ryckte ifrån Syrianska längst ner i tabellen.
För Häckens del väntar nu matcher mot Djurgården, Norrköping och Mjällby, som är de lag som ligger närmast laget i tabellen.

Publicerad 2013-08-11 kl 19:12