Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Här skriver El Kabir på för Al-Ahli - så mycket tjänar han och Häcken

Här skriver Moestafa El Kabir på tvåårskontraktet med Al-Ahli.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se köper klubben loss honom för 20 miljoner svenska kronor och anfallaren får 20 miljoner om året.
- Alla parter är supernöjda, säger agenten Hasan Cetinkaya som ligger bakom övergången.

Moestafa El Kabir lämnar Häcken för spel i Al-Ahli, Saudiarabien. Anfallaren har skrivit på ett kontrakt som är på två plus två år och som gör honom till mångmiljonär. Enligt saudiska uppgifter till fotbollskanalen.se får 25-åringen 3 miljoner dollar om året, ungefär 20 miljoner svenska kronor. Den saudiske reportern Eid Aleid som jobbar på tidningen Al-Nadi bekräftar uppgiften och avslöjar även hur mycket Al-Ahli köper loss El Kabir för:

- 3 miljoner dollar (ungefär 20 miljoner svenska kronor) har Al-Ahli  köpt Moestafa El Kabir för, säger han till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen.se får tag på agenten Hasan Cetinkaya som ligger bakom övergången vill han varken bekräfta eller dementera uppgifterna om hur mycket pengar Häcken och Moestafa El Kabir får för affären:

- Nej, jag kan inte kommentera några summor. Det enda jag vill säga är att alla parter är supernöjda, säger han.

Av de 20 miljoner som Al-Ahli köpt loss Moestafa El Kabir för ska Mjällby ha 20 procent och hans tidigare klubbar får dela på solidaritetsersättningen som är 5 procent, erfar fotbollskanalen.se som inte fått tag på anfallaren, men så här säger hans agent Lamine Toure:

- Det här är ett bra steg för Moestafa. Det fanns två andra bud på bordet som vi tog ställning till, men vi kom fram till att helheten här i Al-Ahli  är bäst.

- Det ekonomiska är väldigt bra, men för Moestafa var tränaren Christian Gross en avgörande faktor. Han är välmeriterad och tror stenhårt på Moestafa. Så det var en viktig bit, men som sagt: helheten här är mycket bra.

Publicerad 2014-07-09 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons