Hyllar talangen efter cupsegern: "Han gör ett klassmål"

Häcken

STOCKHOLM. Häcken besegrade Huddinge i Svenska Cupen under lördagen, men inte utan problem. Det blev bara 3-1 och division 1-laget saknade inte lägen att göra ytterligare ett mål.
– Jag tycker vi hade behövt göra något mål till, sa Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen efteråt.

Matchen fick en raketstart efter att en långboll hittade in till Dardan Rexhepi i straffområdet redan efter 30 sekunder. Anfallaren nickade in 1-0 för Häcken mot Huddinge.

I paus stod det 1-0, trots att Häcken haft flera heta målchanser. Oskärpa i avsluten satte dock stopp för en utökad ledning.

Tidigt i den andra halvleken gjorde dock Häckens högerback Joel Andersson 2-0 efter en rusch längs med kanten. Andersson fick tillbaka bollen i straffområdet och tryckte in bollen i det bortre hörnet på volley.

– Var en del bra prestationer. Joel Andersson gör en riktigt bra insats. Han var en av våra bästa och gör ett klassmål. Han är en av våra yngsta och det är något att ta med sig, sa Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen efteråt.

Därefter stack Huddinge upp och reducerade till 2-1 efter en fin aktion och skott i bortre hörnet. Huddinge försökte få till en kvittering och skapade några lägen, men lyckades inte överlista Christoffer Källqvist en andra gång. Häcken sumpade också en hel del lägen även i den andra halvleken.

I slutminuterna satte Samuel Gustafson 3-1 till Häcken. Ren i straffområdet satte han spiken i kistan.

– Jag tycker vi hade behövt göra något mål till, resultatmässigt. Mjällby vann ju med 4-0 mot Huddinge, sa kommenterade Gerhardsson om matchen.

Efter två omgångar av gruppspelet står Häcken nu på full pott, sex poäng. Härnäst väntar en avgörande match mot Mjällby.

Publicerad 2015-02-28 kl 19:55