Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Klart: Strandberg har skrivit på för fem år med CSKA

Foto: SCANPIX

Carlos Strandberg lämnar BK Häcken och flyttar till CSKA Moskva.
Anfallaren har skrivit på ett femårskontrakt, det presenterar klubben på sin hemsida.
- Carlos är en stor och kraftfull anfallare, säger CSKA:s tränare Leonid Slutskiy. 

Som Fotbollskanalen har rapporterat de senaste dagarna har en värvning av Carlos Strandberg kommit allt närmare för CSKA Moskva. I dag blev övergången officiell.

På klubbens hemsida presenterar man att Strandberg har skrivit på ett femårskontrakt med CSKA. Enligt både svenska och ryska medier så landar övergångssumman på runt tio miljoner kronor.

- Han är väldigt bra på att hålla i bollen och han är en lagspelare. Om han har ett val mellan att skjuta själv eller passa bollen till en lagkamrat i en bättre position, då skulle han välja det andra alternativet. Det var en viktig sak när vi utvärderade honom. En annan är att han spelade hela säsongen i den svenska högstadivisionen vilket är en värdefull erfarenhet för en så ung spelare, säger CSKA Moskvas tränare Leonid Slutskiy till klubbens hemsida.

Carlos Strandberg flyttades upp från Häckens U19 2013 och har gjort två säsonger med A-laget. I somras var 18-åringen mycket nära en övergång till Borussia Dortmund, men då sprack övergången i sista stund. Enligt talangen själv på grund av en detalj i läkarundersökningen.

Publicerad 2015-02-02 kl 14:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER