Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Simon Gustafsons succé fortsätter - två nya mål för Häcken

Foto: TT

Simon Gustafson

Simon Gustafson sköt Häcken vidare i Svenska Cupen. Mittfältaren är trots 4-2 segern inte nöjd.
– Vi kan som lag ännu bättre, säger han till Fotbollskanalen.

Gruppfinalen mellan Häcken och Mjällby kom att handla om Simon Gustafson till stor del. Mittfältaren som var tongivande under fjolårssäsongen satte två nya mål mot Mjällby, efter klapp-klapp-spel. 
– Jag får ändå vara nöjd med två mål, men som lag kan vi bättre. Sen vinner vi och det är ju det viktiga. Europadrömmen lever vidare och det är personligen och för många i laget den stora moroten. Vi vill ju nå Europa, säger Gustafson.

Mot Mjällby presenterade sig nyförvärvet Mohammed Abubakari som målskytt. En av många värvningar som har varit tongivande i sina tidigare klubbar.
– Jag tycker det har varit bra värvningar, spelare som varit tongivande i sina klubbar. Sen är det bra grabbar rätt igenom vilket underlättar, säger Gustafson.

Han var jagad av flertalet europeiska klubbar under förra säsongen men valde att förlänga kontraktet med ett år med Häcken. Mittfältaren spås en lysande framtid och ses som en av landets största talanger. Själv känner han ingen stress att bli utlandsproffs.
– Jag känner att jag vill vara tongivande och spela en viktig roll under en längre tid. Personligen tycker jag att om man ska lämna allsvenskan då ska man vara ”för bra” för allsvenskan. Annars är det ingen idé att flytta, säger han.

Så startade Häcken 
Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Emil Wahlström, Walid Atta, Leonard Zuta – Samuel Gustafson, Mohammed Abubakari, Simon Gustafson – Nasiru Mohammed, Dardan Rexhepi, Rene Makondele.

Publicerad 2015-03-07 kl 19:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons