TV: Åtvidaberg slog slokande Häcken

Häcken

Åtvidaberg överraskade och slog Häcken med 2—0 på bortaplan i en match i allsvenskans mittenskikt.

Häcken slokar i tabellen, med bara en poäng på de tre senaste hemmamatcherna.

Förra året var Häcken allsvenskans glada överraskning, med en andraplats och silvermedaljer som belöning.

Den här säsongen går det tyngre. Snabbe skyttekungen Waris Majeed lämnade klubben efter sina 23 mål i fjol. Flera viktiga spelare är, eller har varit, skadade.

I onsdagens match var Åtvidaberg lite vassare från start. Men Häcken reste sig spelmässigt, och Moestafa El Kabir hade första halvleks bästa målchans på en fin passning från Martin Ericsson. Gästernas målvakt Henrik Gustavsson räddade i en utmärkt rusning.

Åtvidaberg tog också ledningen efter ett snyggt anfall på vänstersidan i 57:e minuten. Kristian Bergström passade bakåt från kortlinjen, och Daniel Sjölund sköt vid bortre stolpen.

Målet och ett par byten gav ny fart i matchen. I 77:e minuten gjorde Viktor Prodell 2—0 med ett skott vid stolproten, efter en kvick vändning på passning från Sjölund.

Häcken skapade lägen och chanser, precis mot Elfsborg senast (0—1), men förmådde inte göra mål. Mittfältaren Dominic Chatto blev utvisad med sin andra varning i slutminuterna.

Publicerad 2013-06-19 kl 21:00