POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

TV: Lugano efter första passet med Häcken: "Jag behöver speltid"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Diego Lugano är på plats i Göteborg och tränar för första gången med sin nya klubb, Häcken.
- Jag behöver speltid inför kommande säsong, fokus på Copa America, säger han.

Fotbollskanalen avslöjade övergången av Diego Lugano, lagkaptenen för Uruguay valde Häcken för att få chansen att spela Copa America för sitt landslag. Under torsdagen bekräftade Häcken övergången och på fredagsförmiddagen var det dags för första träningspasset.I solskenet på Gothia Park Academy tog han plats med sina nya lagkamrater. På plats för att följa träningen var cirka 30 åskådare samt media.

Efter träningen fick Diego Lugano möta pressen för första gången sedan övergången blev klar.

- Jag fick en liten skada under VM och behövde ta ett litet uppehåll. Klubben har varit flexibel och förstått min situation.

För Diego Lugano blir det nu konkurrens med Simon Sandberg, Emil Wahlström, Jasmin Sudic och skadade Walid Atta och Tom Söderberg.

- Jag har hållit igång även om jag inte spelat, men det mesta kommer tillbaka när man tävlar och spelar, jag känner mig stabil och bra förberedd, säger Lugano som imponerats av Häcken på kort tid.

- Det är bra struktur, bra första träning. Det kändes väldigt bra att bli välkomnad på det sättet som jag blev. Det är ett ganska ungt lag så jag hoppas bidra med min erfarenhet från många andra stora klubbar. Bara hoppas att det här välkomnandet fortsätter. Sen passar klubbens mål och ambitioner bra med mina.

Helt oförberedd är inte Lugano på Sverige och svensk fotboll. Flera av hans gamla lagkamrater har pratat gott om landet och den fotboll som spelas.

- Jag har pratat lite med Eguren, Rosenberg och Jonas Olsson. Så jag har lite insyn i svensk fotboll, den är väldigt fysisk och dynamisk. Det tror jag passar mig bra. Sen känner jag många från Sverige och jag var faktiskt på semester i Kiruna förra året så jag kan mer än ni tror.

Kontraktet med Häcken sträcker sig till den 4 juni. Då bär det förhoppningsvis för Luganos skull av till Copa America och ett läger med det uruguayanska landslaget.

- Det finns inget hinder att det kan bli längre. Skulle det kännas bra så kan det bli en förlängning, det var faktiskt Diego som tog upp det. Men vi har ingen option på honom, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson. 

Publicerad 2015-03-27 kl 12:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå