TV: Tvåmålsskytten Owoeri sänkte Häcken

Häcken

Ricardo Santos skarvade. John Owoeri gjorde mål.
Åtvidabergsduons samarbete gav 2—0 mot Häcken och ett stort steg mot allsvenskt spel nästa säsong.

Häcken kommer allt längre från en Europaplats. Det blev visserligen storseger mot BP senast, men mot Åtvidaberg var den normala målfarligheten som bortblåst.

I stället fick John Owoeri chans att visa upp sitt målsinne, samtidigt som Ricardo Santos, trea i fotbollsallsvenskans skytteliga med sina tolv mål, bjöd på säsongens två första passningspoäng.

Efter en knapp halvtimme letade sig en nickskarv från Santos fram till Owoeri på vänsterkanten. Häckenbacken David Frölund föll olyckligt precis vid straffområdesgränsen, varpå Owoeri kallt bredsidade in ledningsmålet för Åtvidaberg.

Sex minuter senare var det dags igen. Den här gången bröstade Santos ner ett inkast och Owoeri — den här gången från höger — var lika iskall igen. Den 27-årige nigerianen, som kom till Åtvidaberg i fjol, är uppe i sju mål den här säsongen efter dubbeln mot Häcken.

Häckens bästa målchans kom när Nasiru Mohammed prickade insidan av ena stolpen i början av andra halvlek. Men i stället för tätkänning fick hemmalaget kassera en tung förlust inför de 1 213 åskådarna. Bland dem IFK Göteborgstränaren Mikael Stahre, som nog inte blev allt för imponerad inför derbyt om några veckor.

Publicerad 2014-09-25 kl 21:19