Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Uppgifter: Diego Lugano in i startelvan

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Enligt uppgifter så kliver Diego Lugano in i startelvan för Häcken mot Djurgården ikväll. Något som tränare Peter Gerhardsson inte vill kommentera.
– Det återstår att se, alla som är med i truppen är aktuella, säger han till fotbollskanalen.

Häcken fick en tuff premiär i allsvenskan när laget föll med 2-0 borta mot Hammarby. Nu väntar på nytt ett lag från Stockholm men denna gången på hemmaplan när Djurgården kommer på besök.
– Djurgården spelar lite annorlunda än vad Hammarby gör, det är mer inlägg och ett annat sätt att röra på sig säger Gerhardsson.

Kommit över premiärförlusten?
– Förväntningarna och kraven är ju alltid lite extra i en premiär eller i ett derby. Det tar lite längre tid att släppa förlusterna men jag har varit med så länge att jag vet hur man får bort den känslan.

Vad måste ni förbättra?
– Det är en ny motståndare och en ny match. Vi hade väldigt mycket boll senast och en del passningsdelar såg bra ut senast, främst mellan straffområdena. Mycket av vårt spel stoppades runt Hammarbys straffområde på en tå eller något annat. Vi måste jobba ännu bättre på att skapa målchanser, vi var lite för dåliga i bägge straffområdena.

För Häcken befinner sig Tom Söderberg, Kari Arkivuo, Walid Atta och Alexander Jeremejeff på skadelistan. Under onsdagen fick Gunnar Heidar Thorvaldsson och Christoffer Källqvist lämna in handduken på grund av magsjuka.
– Beslut om de kan vara tillgängliga tas idag, när det gäller de andra så är det lite olika status. Enda skillnaden i truppen är att Ivo Pekalski tillkommer.

Hur har Lugano sett ut på sistone?
– Klart att han ser bättre ut när vi nu har börjat träna på gräs, vi var inne i en konstgräsperiod med match och träning när han kom. Efter det har vi gått på gräs och där har han spelat mer och det går hela tiden framåt vilket är positivt.

Och nu startar han?
– Det återstår att se, alla som är med är aktuella. Vi får se hur det ser ut, säger Gerhardsson.

Publicerad 2015-04-09 kl 11:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons