Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häckens finska mästare siktar på övre halvan

Han blev finsk mästare med Inter Åbo i fjol, och utsågs till ligans bästa spelare. Nu siktar Dominic Chatto från Nigeria mot övre delen av allsvenskan med Häcken.

Islänningen Arnor Gudjohnsen, danske legenden Stig Töfting och liberianerna Jimmy Dixon och Dulee Johnson är utländska spelare som tidigare haft ledande roller i Häcken.

När laget från Hisingen nu på nytt gör entré i högsta serien, är 23-årige Dominic Chatto det mest spännande nyförvärvet. Tränaren Peter Gerhardsson beskriver nigerianen som en perfekt central mittfältare, med hög kvalitet både defensivt och offensivt.
Dominic Chatto gjorde två säsonger i Inter Åbo.

Vad gav det för lärdomar?
-Första året var kämpigt. Men det andra blev framgångsrikt. Tränaren sa till mig att vara mer defensiv och kontrollera mittfältet. Det var lite svårt. Jag gjorde inga mål, fast jag gjort sex året innan. Men vi vann mästerskapet. Det var bra. Jag försöker alltid göra vad tränaren säger till mig, säger Dominic Chatto.

Vad vet du om svensk fotboll?
-Inte så mycket. Men jag hörde en del när jag var i Finland, och såg en del svenska matcher på tv. Den svenska ligan är bättre än den finska.

Vad kommer du att bidra med i Häcken? -Vi har många som kan spela på min position. Konkurrensen är större här än i Inter Åbo, och det gillar jag. Vi ska försöka hänga kvar i allsvenskan. Jag hoppas vi kan bli bland de fem bästa, säger Dominic Chatto med ett skratt.

Vem vinner SM-guldet?
-Vet inte. Om jag får gissa, säger jag Malmö.

Publicerad 2009-03-24 kl 10:15
Annons
Annons
Annons