POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Häckens huvudbry - har ingen aning om man redan har Paulinhos ersättare: "Kan faktiskt inte svara på det nu"

Foto: Bildbyrån

LAGOS. Det finns flera frågetecken i Häcken.
Tre petade spelare har värvats in - och klubben vet inte om Paulinhos ersättare finns i truppen.
- Matcherna i Algarve blir viktiga för att se det, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

Häcken har lämnat Hisingen och är nu på plats i Lagos och där väntar tre matcher i Atlantic cup. Först ut är söndagens möte med Vålerengen.

Lägret blir viktigt på flera olika sätt. En av de viktigare blir att se om Paulinhos ersättare redan finns i truppen eller om sportchefen Sonny Karlsson behöver värva. För just nu så vet varken han eller tränaren Andreas Alm.

- Om vi har en ersättare till Paulinho i truppen? Det där får Sonny svara på. Jag har inte värvat någon i alla fall, säger Alm till Fotbollskanalen.

Sonny Karlsson:

- Vi tittar efter att värva mer men jag är inte bombsäker på om det blir på den positionen som Paulinho hade som var till vänster i anfallet. Jag kan faktiskt inte svara på det just nu. Jag tror att de här matcherna blir viktiga att se det. Vi behöver se mer och se hur vi ser ut för att veta på vilken position vi värvar, säger han.

- Det vi vet är att vi gärna vill ha in en rock n’ roll-spelare, en som gör skillnad i truppen. För oss, publiken och sponsorer. Att folk hajar till och tänker, men vänta nu, tog Häcken in honom.

Under vintern har Häcken värvat flera spelare. Tre som var petade i sina tidigare klubbar och två från lägre divisioner. Patrik Wålemark från Qviding och Tobias Carlsson från Varberg, samt Jasse Tuominen från BATE Borisov, Leo Bengtsson från Hammarby och Adnan Maric från Swansea.

- Det är lite därför som vi är här. Det är Sonny som har bokat ett matchläger för att vi ska få speltid tillsammans. För att han tycker att vi är så många nya att vi behöver spela matcher ihop. Det är inte oviktigt, till exempel har ju Paulinho ganska många säsonger tillsammans med de flesta här, Nasiru Mohammed har typ sju-åtta säsonger, Alexander Jeremejeff har i två delar jäkligt många också. Så det blir ju viktigt att vi spär på. Det mesta är ju nytt för oss i det fallet, säger Andreas Alm och fortsätter:

- Vi behöver göra en hel del saker för första gången utifrån att vi är nya. Vi har inte gjort saker tillsammans. Jasse har varit utanför sin elva i BATE, Leo var utanför på Söder och Adnan var utanför i England. Så vi behöver göra saker för första gången väldigt många gånger i år. Det finns en charm i det, men det finns också stora utmaningar i det.

Att flera har varit utanför i sina tidigare lag, vad i det blir viktigt för de här spelarna och för dig?
- Det blir ju en nystart för de här spelarna och det blir en nystart för mig också att kunna få en spelare som kommer in och ser sin möjlighet till att nu börja spela. Det blir som en ny fart i karriären på något sätt. Så det är ju en boost för oss.

Vad finns det för bra i det att spelare kommer in i en ny miljö efter att ha varit utanför?
- De har väl tuktats med östblockspiska, stockholmspryglats och i Adnans fall var han på öarna och har fått göra sin resa. Patrik Wålemark har en annan resa. Han har startat i tvåan, men det är ju en ny nivå. Tobias har ju också startat sina matcher och gått upp i allsvenskan, men kommer underifrån.

- Så alla kommer in med en boost och med ett jäkla tryck i det. Men att möta motgångar på de tre första spelarna där och att sedan komma till en ny miljö, det är ju spännande för oss. Det är spelare som har gått igenom tunga tider, men ingen har gett upp på platser där man har varit. Adnan har kört på där borta och Leo har verkligen försökt att trycka sig in och samma med Jasse. Så vi får hit erfarenheter som bidrar till vårt sätt att spela.

Jasse Tuominen har slagit sig in i Finlands startelva och då som släpande anfallare bakom Teemu Pukki - på vilken position ser du honom i Häcken?
- Han är på de fyra positionerna som vi har i offensiven. Han kan framför allt spela som nia, men också som tia som han kom in som senast och gjorde två mål. Han kan spela ytterforward också. I EM hoppas han spela som en av två forwards med Pukki.

Tuominens två mål kom i 3-0-segern mot Norrby. Men enligt Andreas Alm har anfallaren en bra bit kvar till att han kan spela i 90 minuter.

- Jag spelade honom som tia en stund och då gjorde han två från den positionen. Det är ju intressant. Men för mig är han bara en 35 minutersspelare, det är det han håller för just nu. Vi behöver utöka det där lite snabbare och han behöver komma upp i 60. När han kör så kör han jäkligt tufft. Han skulle kunna spela 60 minuter på halvfart, men han spelar inte på halvfart. Därför är det en jäkligt spännande spelare. Det finns verkligen inget mittemellan. Det ser man direkt. När han är på planen då kör han.

Publicerad 2020-02-02 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå