Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häckens kapten tror på vändning: Inte blivit dåliga över en natt

Åtta raka matcher utan vinst och hela 315 minuter utan att göra mål. Det går tungt för Häcken men lagkaptenen Jonas Henriksson är övertygad om att det snart vänder.

- Jag är helt övertygad om att vi kommer klara av det, att vi kommer börja vinna igen, säger Jonas Henriksson till Sportsday.se.

Häcken inledde årets allsvenska på bästa sätt med tre raka segrar, men efter det har spelet gått i baklås.
Åtta raka matcher utan vinst och 315 minuter utan ett mål framåt gör att Häcken är fyra från slutet i tabellen när det allsvenska uppehållet närmar sig.

- Just nu är det jobbigt, vi är på kvalplats, men det är så jämnt att det räcker med ett par segrar för att ha en mycket bättre placering, säger Henriksson och försöker förklara vad som inte fungerar spelmässigt:

- Vi försvårar vissa situationer istället för att spela med ryggmärgen. Frustrerande.

Självförtroendet är av förklarliga skäl inte på topp i Göteborgslaget men Henriksson menar på att ett mål kan få allt att vända.

- Det kan räcka med ett mål, att man får något med sig, så vänder det.
- Då kommer självförtroendet tillbaka. Det är ju en färskvara, och lika fort som det försvinner, lika fort är det där igen.

Till matchen mot Halmstad tror inte Henriksson på några stora spelmässiga förändringar. Enligt honom är kontinuitet ledordet för att få allt att vända.

- Vi har snackat med varandra, sagt att vi måste fortsätta våga, inte ändra en massa utan spela det spel vi är bra på.

- Vi har ju ett bra lag, vi spelare har inte blivit dåliga över en natt. Fotboll är så här, det är upp och ner. Det handlar om att hålla humöret uppe.

Publicerad 2010-05-09 kl 10:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons