POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häckens medlemmar har röstat: inget nej till Dubai-resor

Foto: Bildbyrån

Häcken höll under måndagen sitt årsmöte.
Motionen om att inte förlägga fler träningsläger i Förenade Arabemiraten röstades ner.

När Häcken meddelade att man skulle återvända till Förenade Arabemiraten och Dubai på träningsläger så riktades kritik mot klubben från supporterklubben Getingarna.

Inför måndagens årsmöte lämnade Getingarna in en motion som yrkade på att klubben inte ska lägga sitt träningsläger i "Förenade Arabemiraten eller likvärdiga länder" framöver.

I motionen skrev Getingarna att ledningen fick kritik för valet av resemål redan på årsmötet förra året, och att klubben då uppmanades att undvika Dubai under kommande år. Supporterföreningen menade att uppmaningen inte efterlevts och det på "grunder som vi uppfattar som mycket tveksamma och med argument som känns konstlade och efterhandskonstruerade".

Häckens styrelse yrkade på avslag på motionen med förklaringen:

"Antingen delar man upp världen i ”vi och dem” eller så bygger man broar mellan människor. Samtalstonen i världen har blivit mer polariserande, med starka krafter som utnyttjar människors rädsla för det som är annorlunda. Vi som står för internationalism och mångfald är övertygade om att möten bygger broar".

BK Häckens stora ungdomsturnering Gothia Cup kommer under 2019 att exporteras till just Förenade Arabemiraten. Just det nämnde också klubbens styrelse i sin förklaring till varför man yrkar avslag på motionen.

Under måndagskvällen så höll Häcken sitt årsmöte och motionen togs upp till omröstning. Resultatet blev 25 för motionen och 36 för att avslå motionen, det rapporterar GP.

Möjligheten för Häcken att lägga sin träningsläger i Förenade Arabemiraten kommer alltså fortsättningsvis att vara öppen.

På årsmötet valdes Anders Billström om till ordförande på två år.

Publicerad 2018-03-12 kl 20:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto