POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häckens miljonvinst - nu över 70 miljoner kronor i eget kapital

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken summerar nu ett starkt ekonomiskt fjolår. 
Hisingenklubben gick med 12 miljoner kronor i vinst. 
- Vi har en ekonomi i Sverige-topp, säger Häckens klubbdirektör Dennis Andersson. 

BK Häcken slutade i fjol på femteplats i allsvenskan och kan nu summera ett starkt ekonomiskt år 2018. Hisingenklubben meddelade i kväll att föreningen gick 12 miljoner kronor plus i fjol och nu har ett eget kapital på 71 miljoner kronor. Häcken omsatte totalt 177 miljoner kronor under året. 

Häckens klubbdirektör Dennis Andersson berättar att den stora anledningen till det positiva resultatet är att klubben har fått in pengar via vidareförsäljningar, men även för goda sponsorintäkter. 

- Det beror främst på två delar. Dels är vi lyckosamma med spelarförsäljningar, där vi återigen visar vår styrka som förening när det gäller att utveckla spelare som är intressanta för vidareförsäljning. Den trenden fortsätter. Den andra delen är också en fortsatt positiv trend: att våra sponsorintäkter överträffar budget. Vi blir mer och mer en attraktiv klubb att synas och arbeta tillsammans med, säger Andersson i en kommentar på Häckens hemsida. 

- Vi har en ekonomi i Sverige-topp. Detta, tillsammans med vårt eget kapital, ger en trygghet och en handlingsfrihet som vi alltid eftersträvar, fortsätter han. 

Häcken håller årsmöte den 11 mars på Bravida Arena. 

Publicerad 2019-02-25 kl 23:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå