Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Häckens mittback osäker på framtiden

Foto: SCANPIX

Försök igen

Häcken-spelare sedan 15 års ålder.
Men nu är Emil Wahlströms gulsvarta framtid osäker.
- Jag och Sonny (Karlsson, sportchef) har haft ett snack som inte ledde sådär jättelångt, säger han till Fotbollskanalen.

Häckens Emil Wahlström är ingen notorisk målskytt. Fram till söndagens möte med Kalmar FF hade mittbacken bara gjort ett mål på 123 allsvenska matcher. Det kom mot AIK hemma (3-1) den 7 maj 2011.

Mot Kalmar höll han sig dock framme igen. På Alexander Farneruds hörna i den 45:e minuten nickade han in 2-1.

Det räckte dock inte till några poäng. Kalmar FF vände matchen och Måns Söderqvist avgjorde mötet med en dryg halvtimme kvar att spela.

- Målet var det roligaste för min del i dag, men segt att vi inte vann matchen, säger Wahlström som sitter på ett utgående kontrakt med Häcken.

Den klubb han har tillhört sedan han lämnade Backa IF som 15-åring 2002. Det pågår förhandlingar om en förlängning, men än har ingen lösning nåtts.

- Det finns ett kontrakt och vi diskuterar det. Men när man sitter ner och förhandlar är det två viljor som ska klaffa, säger han.

Är båda parternas ambition att förlänga kontraktet?
- Jag hoppas ju det... Man vill ju att Häcken ska säga att de verkligen vill ha mig kvar. Så att det inte ligger ett kontraktsförlag slentrianmässigt för att jag har varit här länge. Jag vill att det ska vara något mer än det. Att man är en betydande spelare.

Emil Wahlström och Sonny Karlsson nästa möte är inplanerat efter säsongen. Efter att Häcken har mött AIK, Djurgården och Falkenberg. Tills dess förblir hans framtid i klubben osäker.

- Just nu går ju mitt kontrakt ut och jag har ju inte skrivit på något nytt, konstaterar han.

Under 2016 har Emil Wahlström startat 23 allsvenska matcher för Häcken.

Se Wahlströms mål mot Kalmar i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-23 kl 20:49
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER