Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häckens spelare finansierar USA-läger

Träningsläger i Miami tredje året i rad. Häcken har hittat smultronstället. Men smakar det så kostar det - spelarna måste betala för att det ska gå i hop.

- Det krävs att spelarna tar en del av kostnaden för självklart är det ett dyrt alternativ vad gäller träningsläger, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

I går flög Hisingelaget mot USA för ett två veckor långt träningsläger.
Miami är destinationen, ett uppskattat resmål för de gulsvarta.
För tredje året i rad lägger Häcken uppladdningen inför allsvenskan på andra sidan Atlanten.

- Jag har nog aldrig varit på något bättre träningsläger. Perfekta förhållanden, läget är optimalt och det finns massor att göra vid sidan av fotbollen, säger tränaren Peter Gerhardsson till Sportsday.

Men det är också ett dyrt alternativ. För att det hela ska gå runt har spelarna gått med på att avsätta lite av sin lön.
Under de två veckorna väntar tre tuffa matcher. Orlando, Tampa Bay och Fort Lauderdale Strikers står på programmet.

- Vi kommer att spela mot två lag från USA:s motsvarighet till superettan och sedan också ett lag från en division lägre, säger Gerhardsson.

- Jag tycker att lag från USA alltid bjuder på rolig fotboll. Vi kommer att fortsätta rulla på en hel del spelare. Hur det går – det får vi se, men naturligtvis ska vi försöka vinna så mycket som möjligt.

Med en skadefri trupp och fina resultat på försäsongen handlar lägret mycket om att bibehålla formen och finslipa detaljer.

- Det har varit mycket bra hittills, både resultat- och spelmässigt. Vi har ju haft en helt skadefri trupp och därmed kunnat gå runt på alla spelare, konstaterar Gerhardsson.

Publicerad 2011-03-03 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons