POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häckens storsatsning: "Medvetet att vi går back"

Foto: Scanpix

Häcken kommer redovisa ett negativt resultat på omkring sex miljoner för 2016.
Helt enligt plan.
- Vi har valt att satsa och kommer nog ha röda siffror under några år, säger sportchef Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

Cupmästare 2016. Häcken tänker dock nå ännu högre än så.

Därför har klubben valt att öppna den välfyllda kassakistan, 2015 redovisade de ett eget kapital på närmare 70 miljoner, och satsa lite extra.

Under året har de bland annat lagt ett nytt konstgräs på träningsanläggningen Gothia Park Academy, betalat av investeringar på Bravida Arena, förbättrat planerna för ungdomsverksamheten, byggt ett större gym och anställt fler ledare kring laget.

Dessutom har de värvat spelare för mer än vad de har sålt för. Så brukar det inte se ut.

Allt sammanräknat kommer klubben redovisa ett minusresultat på sex miljoner för 2016. En väsentlig skillnad mot 2015 då de gick plus med strax över sex miljoner.

- Det är medvetet att ha röda siffror. Vi har gått lite tuffare för att vara med på allvar, säger sportchef Sonny Karlsson.

Anledningen till att klubben kan satsa stavas i mångt och mycket Gothia Cup. Genom att arrangera den årliga ungdomsturneringen har klubben kunnat bygga upp ett starkt eget kapital. 

- Vi har ett ansenligt eget kapital och har kollat lite mer på hur vi kan investera för framtiden. Det är inga våldsamma grejer och det är ingen ko på isen att vi går minus sex miljoner, säger klubbdirektör Dennis Andersson och poängterar att minusresultatet hade kunnat undvikas om de bara hade skippat någon, eller några, av årets värvningar. Exempelvis Alexander Farnerud eller Rasmus Lindgren.

Men har de bestämt sig för att satsa så har de.

- Vi är i en lycklig situation där vi kan göra så. Vi har det egna kapitalet att spela med. Vi har så mycket pengar i kassan att vi överlever ett sådant här år där vi inte säljer så mycket spelare.

- Det viktiga är att aldrig hamna i en situation där man är beroende av att sälja spelare. Vi budgeterar alltid med ett nollresultat. Köper vi inget och säljer vi inget ska det bli noll. Så ser våra budgetar alltid ut och så såg den ut i år också. Nu blev köp lite dyrare än sälj, men det kan vi som sagt ta. Det är möjligt att det blir så nästa år också.

Nästa år ja.

Om klubben inte helt avviker från den nuvarande planen är det troligt att de kommer redovisa röda siffror även för 2017.

- Vem vet?, säger Dennis Andersson.

Sonny Karlsson:

- Vi kommer nog ha röda siffror under några år. Vi har höjt ribban.

Målet med allt? Ett SM-guld såklart. Dit strävar ju alla klubbar.

- Man kan väl säga såhär: Vi är inte jättenöjda med en tiondeplats, konstaterar Dennis Andersson.

Publicerad 2016-12-20 kl 15:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå