Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häckentalangen tackar lagets framgång för landslagsplatsen

Ett annat namn i landslagstruppen som var något av en överraskning var Häckens försvarstalang Tom Söderberg. Han tror lagets framgång ligger bakom hans chans i blågult.

- Det är många som är med i truppen för att se och lära. Jag själv är en av dem, säger Söderberg till FotbollDirekt.se.

Söderberg blev uttagen tillsammans med anfallskamraten Mathias Ranégie och Söderberg tror inte att han blivit det om inte Häcken gjort en så pass bra säsong.
- Jag tror knappast jag blivit uttagen om vi hade hamnat på nedflyttningsplats. Det har gått bra för hela laget och då har det också gått bra för mig, säger Söderberg.

Han blev precis som Philip Haglund väldigt överraskad när han fick veta att han ska få dra på sig den gula landslagströjan i mitten av januari.
- Ja, det blev jag faktiskt. Min agent och sportchef hade nämnt något om att jag kunde vara aktuell men jag hade ingen aning om att det var idag som truppen togs ut. A-landslaget har ju sett långt bort ut för min del, säger Söderberg och syftar på att han inte spelat någon landskamp alls innan.

Så vad säger du om att bryta av försäsongsträningen och i stället resa till Oman med landslaget?
- Det ska inte bli dumt alls. Jag är dessutom precis tillbaka i full träning efter min knäskada och i morgon kommer jag att träna med ett stort leende på läpparna, säger Söderberg.

Han fick också med sig Häcken-kollegan Mathias Ranégie som nu ska visa upp sin anfallstalang på landslagsnivå.
- Jättebra att han kom med. Vi delar rum på alla bortamatcher och han är den jag pratar klart mest med i Häcken. Vi brukar "hänga" mycket. Men nu får jag ju chansen att lära känna lite andra spelare också, säger Söderberg.

Det var väl ingen dum julklapp som Hamrén gav dig?
- Nej, det här var den bästa jag fått i mitt liv. Jag ska spara den landslagströja jag får för gott. Den ska jag aldrig göra mig av med.

Publicerad 2009-12-14 kl 16:21
Annons
Annons
Annons