POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Haddad: "Jag kan gå runt i 20 minuter utan att röra bollen"

Succé på försäsongen - nu pekas Örebros Andreas Haddad ut som allsvensk skyttekung. Detta trots en ny ovan forwardsroll med mycket mindre boll än tidigare.

Andreas Haddad har motsvarat alla förväntningar på försäsongen - tio mål från den tilltänkte målskytten under vintern. Men trots att det inte märkts på planen, så säger Haddad nu att han haft problem med sin nya roll som nummer nio i Örebros 4-3-3-system.

- Jag är inte van vid att ha så lite boll som nu, ibland har det varit frusterande, säger Haddad till FotbollDirekt.se.

- ÖSK har så många bollskickliga mittfältare. Jag ska mer vänta på bollar och försöka förvalta lägena som uppstår. Jag kan springa runt i 20 minuter utan att röra bollen.

Samtidigt gör Haddad klart att han absolut accepterar sin anfallsroll och att han valde att gå till Örebro just på grund av lagets spelidé. Men rollen som ren avslutare gör också att hans insatser bedöms annorlunda av omgivningen.

- Tidigare kunde man gå fem matcher utan mål men ändå vara med i spelet. Då kunde man gömma sig bakom det litegrann, liksom "ja, men jag har ju spelat bra iallafall". Nu är det ju inte meningen att jag ska vara med i spelet lika mycket, och sätter jag då inte chanserna så kanske det framstår som att jag varit värdelös.

- Men det är ju lite skönt att slippa det spelmässiga ansvaret också, nu är det upp till grabbarna att få fram bollen till mig (skrattar). Det är ju en kul utmaning också, att ställa om till ett nytt spelsystem.

Trots den nya rollen och trots de stora förväntningarna - större än någonsin i hans karriär - så känner sig 28-åringen lugn. Att pekas ut som allsvensk skyttekung, bland annat av TV4:s expert Anders Andersson, är bara kul. För tre år sedan var Haddad utdömd som fotbollsinvalid efter en hälseneskada, men lyckades ändå ta sig tillbaka. Det har gett perspektiv.

- Nu njuter jag bara av varje sekund, bara att få snacka med grabbarna i omklädningsrummet, sådana saker. Jag känner mig som en pånyttfödd talang, jag har mognat både som spelare och människa.

Publicerad 2011-04-03 kl 20:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå