Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Hade bara sett i ett klipp mot något gäng från Andorra"

INFÖR EUROPA LEAGUE:

0-1-förlust mot israeliska Bnei Yehuda i första mötet - Helsingborg knäcktes av 30-gradig värme, men överraskades också av motståndet.
- Vi hade ingen koll på dem, erkänner Erik Sundin. Allsvenska serieledarna Helsingborg har uppförsbacke på vägen mot Europa Leagues gruppspel. Efter förlusten på bortaplan mot israeliska Bnei Yehuda måste nu HIF vinna med två måls marginal för att ta sig vidare. Något som inte kommer gå om de spelar som de gjorde i första matchen, enligt Erik Sundin.

- Vi var inte alls bra i den matchen och vi ska vara glada att det bara blev 1-0, säger Sundin till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- De var samtidigt väldigt bra. De var tekniska och hanterade värmen mycket bättre än vi.

Hur mycket spelade värmen in på er prestation nere i Israel?

- Jag och många andra blev väldigt tagna av hettan, helt klart. Vi underpresterade den matchen och det är klart att värmen hade med det att göra.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut ikväll?

- Oj, det är svårt att säga. Inför första matchen hade vi inte så stor koll på dem. Vi hade bara sett några klipp när de mötte något gäng från Andorra, så det är ju inte lätt att veta hur de tänker spela på bortaplan.

- Vi ska ju däremot spela som vi brukar göra hemma på Olympia, och jag antar att vi kommer att föra matchen.

Om Helsingborg skulle gå vidare ikväll väntar en sista kvalomgång innan det är aktuellt med gruppspel i Europa League. Men tanken på ett långt Europa-äventyr lockar Sundin väldigt mycket.

- Det är klart att det vore riktigt stort. Det är ju en dröm att få spela de stora matcherna i Europa - men vi har, i bästa fall, tre matcher kvar att spela innan vi kan fokusera på gruppspelet.

- Dessutom har vi allsvenskan och cupen att lägga fokus på så det är en match i taget som gäller, men det är klart att vi har det som målsättning. Martin Gustafsso

Publicerad 2011-08-04 kl 15:42
Annons
Annons
Annons